Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijoje suimtas garsus Somalio piratas, pravarde „Didžioji burna“

Vienas iš liūdniausiai pagarsėjusių Somalio piratų vadeivų buvo areštuotas Briuselyje ir bus laikomas suimtas, kol jas bus pateikti kaltinimai, pirmadienį pranešė vienas šaltinis teismuose.
Mohamedas Abdi Hassanas
Mohamedas Abdi Hassanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mohamedas Abdi Hassanas, žinomas kaip „Afweyne“ („Didžioji Burna“), buvo suimtas Briuselio oro uoste šeštadienį, kai atskrido iš Nairobio, nurodė naujienų agentūra „Belga“.

„Afweyne“ šių metų sausį Mogadiše paskelbė atsisakantis piratavimo po itin pelningos karjeros, trukusios aštuonerius metus. Jis pareiškė mėginantis įtikinti kitus piratus pasekti jo pavyzdžiu.

M.A.Hassanas, kurį Jungtinės Tautos (JT) praeitais metais įvardijo „vienu iš liūdniausiai pagarsėjusių ir įtakingiausių lyderiu“ Somalio piratų pasaulyje, dalyvavo 2008 metais užgrobiant Saudo Arabijai priklausantį tanklaivį „Sirius Star“, kuris buvo paleistas gavus kelių milijonų JAV dolerių išpirką.

Kaip pranešama, jis taip pat prisidėjo 2008 metais užgrobiant Ukrainos prekinį laivą „Faina“, kuris gabeno 33 modernizuotus Sovietų Sąjungos gamybos tankus. Tas laivas buvo paleistas po 134 dienų – kaip nurodoma, sumokėjus 3 mln. dolerių išpirką.

Belgijos žiniasklaida taip pat skelbia įtarianti, kad šis asmuo taip pat dalyvavo 2009 metais pagrobiant Belgijos laivą „Pompei“, kuris buvo laikomas ilgiau nei 70 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius