-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 23 /17:45

Belgijoje sulaikytas vyras, mėginęs automobiliu rėžtis į minią Antverpene

Belgijoje ketvirtadienį sulaikytas vyras, mėginęs automobiliu rėžtis į minią Antverpene, pranešė policija, dar nurodžiusi, kad jo automobilio numeriai buvo prancūziški.
Belgijoje užkirstas kelias teroristiniam išpuoliui
Belgijoje užkirstas kelias teroristiniam išpuoliui / „Twitter“ nuotr.

„Automobilis su prancūziškais numeriais dideliu greičiu mėgino įvažiuoti į Meirą (prekybos gatvę – red. pats.). Vyras kamufliažiniais rūbais sulaikytas“, – sakė miesto policijos viršininkas policijos viršininkas Serge'as Muytersas.

Skelbiama, kad sulaikytasis kilęs iš Šiaurės Afrikos ir yra žinomas Belgijos policijai radikalas. Automobilyje rasta ginklų. Pranešama, kad užpuolikui – 39 metai, o jis – Prancūzijos pilietis.

Prekybinėje gatvėje, į kurią mėgino įvažiuoti užpuolikas, tuo metu buvo daugybė žmonių.

Antverpenas yra Belgijos šiaurėje. Automobilio numeriai buvo prancūziški, o apie sužeidimus nepranešama.

S.Muyterso teigimu, dideliu greičiu važiuojantis automobilis buvo pastebėtas apie 11 val. vietos laiku (vidurdienį Lietuvos laiku).

„Mašina jau važiavo prekybos gatve. Mūsų kolegos iš armijos ją pastebėjo ir pabandė sustabdyti automobilį. Tačiau vairuotojas ištrūko ir degant raudonam signalui nulėkė prie uosto krantinės.

Jo teigimu, kariai iškart susisiekė su policija, kuri į įvykio vietą skubiai pasiuntė greitojo reagavimo būrį. Pastarojo nariai ir sustabdė mašiną bei sulaikė jos vairuotoją.

Serge'as Muytersas: „Pėstiesiems teko šokte šokti į šalį.“

Belgijos ministras pirmininkas Charlesas Michelis jau padėkojo pareigūnams už „išskirtinį darbą“ sustabdant vairuotoją.

„Pėstiesiems teko šokte šokti į šalį“, – teigė policijos vadovas policijos viršininkas Serge'as Muytersas.

„Reiškiu padėką viso Antverpeno vardu kariams, kurie įsikišo, policijos tarnyboms ir specialiosioms intervencijos pajėgoms“, – parašė tviteryje Antverpeno meras Bartas de Weveris.

„Bagažinėje rasta įvairių ginklų: aštriabriaunių ginklų, kovos su riaušininkais šautuvas, kanistras su vis dar nenustatytu skysčiu“, – sakoma federalinės prokuratūros pranešime.

„Įtariamasis yra Mohamedas R., gimęs 1977 metų gegužės 8 dieną, prancūzas, Prancūzijos gyventojas“, – nurodoma pranešime.

Apie pasikėsinimą surengti išpuolį Antverpene pranešta kitą dieną po to, kai užpuolikas Londone automobiliu pražudė du žmones ir mirtinai subadė policininką. Atsakomybę už išpuolį Vestminsteryje prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“.

Meiras yra parduotuvių gatvė Antverpeno istoriniame centre, kuriame paprastai būna daugybė pėsčiųjų. Tai vienas garsiausių parduotuvių rajonų visoje šalyje.

Saugumas Belgijoje lieka sustiprintas nuo praėjusių metų kovo 22 dienos, kai per mirtininkų sprogdintojų išpuolius Zaventemo uoste ir metropoliteno stotyje žuvo 32 žmonės ir dar daugiau nei 320 buvo sužeista.

Dar vieno smūgio Belgija sulaukė rugpjūčio mėnesį, kai mačete ginkluotas vyras užpuolė dvi policijos pareigūnes pramoniniame Šarlerua mieste, šaukdamas „Allahu akbar“. Vienai iš pareigūnių jis sunkiai sužalojo veidą, tačiau buvo nukautas trečio pareigūno.

Belgija yra laikoma didžiausia vadinamų užsienio džihadistų „eksportuotoja“ Europos Sąjungoje pagal tai, kiek jų tenka vienam šalies gyventojui.

Nors šalyje jų priskaičiuojama apie 500, vidaus reikalų ministras Janas Jambonas tikina, kad nuo 2016 metų nė vienas islamistų neišvyko kovoti į Artimuosius Rytus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius