Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos diplomatijos vadovas: ES Taryba ketina išreikšti solidarumą su Ukraina ir JK

Europos Sąjungos Taryba ketina išreikšti solidarumą su Ukraina ir Jungtine Karalyste (JK) dėl Rusijos veiksmų, pirmadienį prieš Bendrijos diplomatijos vadovų posėdį Briuselyje pareiškė Belgijos užsienio reikalų ministras Didier Reyndersas.
Didier Reyndersas
Didier Reyndersas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Praėjus ketveriems metams po Krymo aneksijos ir kitą dieną po (Rusijos) prezidento rinkimų privalome pademonstruoti savo solidarumą ir su Ukraina – tai padarėme šįryt per susitikimą su (Ukrainos URM vadovu) Pavlo Klimkinu – ir su Didžiąja Britanija, tikėdamiesi, kad Rusijos prezidentas konkrečiai ir atvirai sutiks skaidriai dalyvauti įvykių, nutikusių Solsberyje, tyrime“, – sakė D.Reyndersas.

„Panaudoti cheminį ginklą, kaip kad šio dramatiško incidento atveju, yra itin rimta“, – pridūrė Belgijos diplomatijos vadovas, paminėdamas buvusio rusų dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga kovo 4 dieną Anglijos Solsberio mieste.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje

Situacija Ukrainoje bus vienas iš pagrindinių klausimų, kuriuos ES Tarybos posėdyje aptars Bendrijos šalių užsienio reikalų ministrai. Be to, Britanijos užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas supažindins kolegas su incidento Solsberyje detalėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius