-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos diplomatijos vadovė dėl COVID-19 gydoma intensyviosios terapijos skyriuje

Belgijos užsienio reikalų ministrė Sophie Wilmes, laikinai vadovavusi vyriausybei per pirmąją koronaviruso bangą, paguldyta į intensyviosios terapijos skyrių, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.
Sophie Wilmes
Sophie Wilmes / ZUMAPRESS.com

45 metų politikei praėjusią savaitę buvo testais patvirtinta koronavirusinė infekcija. Ministrė izoliavosi, tačiau jos būklė pablogėjo ir trečiadienį vėlai vakare ji buvo paguldyta į Briuselio ligoninę.

„Ji sąmoninga ir gali bendrauti“, – sakė S. Wilmes atstovė spaudai, patvirtinusi, kad šalies diplomatijos vadovė gydoma intensyviosios terapijos skyriuje.

Šaltinis ministrės biure nurodė, kad jos būklė „stabili“.

Ministras pirmininkas Alexander'as De Croo, spalio 1 dieną pakeitęs S.Wilmes prie vyriausybės vairo, socialiniame tinkle „Twitter“ palinkėjo jai greičiau pasveikti.

„Niekas neapsaugotas nuo šio pavojingo viruso. Visi drauge įveiksime COVID-19!“ – parašė jis.

Keliems Europos aukšto rango politikams buvo diagnozuota koronavirusinė infekcija. Austrijos užsienio reikalų ministrui Alexander'ui Schallenbergui koronavirusinė infekcija buvo patvirtinta tą pačią dieną, kaip ir S.Wilem.

Europos Sąjunga peržiūri savo politiką dėl tiesioginių susitikimų po praėjusią savaitę Briuselyje įvykusio viršūnių susitikimo, per kurį trys lyderiai buvo priversti izoliuotis, jų padėjėjams užsikrėtus koronavirusu.

Belgija išgyvena vieną intensyviausių antrųjų koronaviruso epidemijos bangų pasaulyje. Nuo epidemijos pradžios 11,5 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo COVID-19 mirė 10 539 žmonės. Belgija pagal mirties atvejų skaičių per capita užima vieną pirmųjų vietų pasaulyje.

Per mėnesį COVID-19 atvejų skaičius išaugo dvigubai – iki 253 386. Šiuo metu ligoninėse dėl koronavirusinės infekcijos gydomi 3 274 pacientai. Sergamumas COVID-19 auga nepaisant šalyje vėl įvesto dalinio karantino, dėl kurio teko užsidaryti restoranams ir alinėms.

Ministrai ir mokslininkai penktadienį rengia naują pasitarimą, po kurio tikriausiai bus paskelbta apie dar griežtesnes priemones viruso plitimui pažaboti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius