Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos naikintuvai virš Estijos treniruosis skraidyti mažame aukštyje

Estijos Emario oro pajėgų bazėje dislokuoti belgų naikintuvai F-16 ateinančią savaitę surengs mokomųjų skrydžių nedideliame aukštyje.
Belgų naikintuvas F-16
Belgų naikintuvas F-16 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Naikintuvas Belgija

Estijos gynybos pajėgų atstovai spaudai naujienų agentūrą „Interfax“ informavo, kad orlaiviai treniruosis skraidyti vadinamuoju skutamuoju režimu 152 metrų ir didesniame aukštyje. Pasak kariškių, pratybos vyks atokiau nuo gyvenamųjų vietovių.

Gynybos pajėgų atstovai nurodė, kad NATO valstybės tam tikras savo oro erdvės dalis skiria pratyboms, įskaitant ir skrydžius nedideliame aukštyje.

Keturi Belgijos karinių oro pajėgų naikintuvai F-16 į Estiją atvyko rugsėjo 5-ąją keturių mėnesių laikotarpiui. Estijos ir kitų Baltijos šalių oro erdvės patruliavimą belgai perėmė iš Ispanijos, kuri Emario oro pajėgų bazėje pirmą kartą buvo dislokavusi naikintuvus „F-18 Hornet“.

NATO oro erdvės patruliavimo misija Baltijos šalyse prasidėjo 2004 metų kovą, kai prie Aljanso prisijungė Lietuva, Latvija ir Estija, neturinčios savo naikintuvų.

Šiuo metu prie Baltijos šalių oro erdvės patruliavimo prisideda ir rugpjūčio 30-ąją Lietuvos Šiaulių aerodrome dislokuoti amerikiečių naikintuvai F-15.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius