-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos policijai pasidavę C.Puigdemont'as ir keturi jo ministrai paleisti su sąlygomis

Belgijos teisėjas sekmadienį paleido su sąlygomis šios šalies policijai pasidavusius buvusį Katalonijos lyderį Carlesą Puigdemont'ą ir keturis eksministrus, po to kai Ispanija išdavė jiems Europos arešto orderį, pranešė prokurorai.
Carlesas Puigdemont'as
Carlesas Puigdemont'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienio rytą C.Puigdemont'as ir keturi jo buvę ministrai pasidavė Belgijos policijai, bet praėjus 15 valandų vėl buvo paleisti.

„Šią popietę Briuselio prokuratūros pateiktą prašymą dėl visų asmenų sąlyginio paleidimo patenkino tiriantis teisėjas“, – sakoma prokuratūros pranešime.

Penkiems buvusiems Katalonijos vyriausybės pareigūnams draudžiama išvykti iš Belgijos be teisėjo leidimo, jie privalo teisėsaugą informuoti, kur yra apsistoję, taip pat paklusti visiems teismo bei policijos šaukimams, nurodoma dokumente.

„Teisėjo sprendimas negali būti skundžiamas“, – sakoma pranešime.

Per artimiausias 15 dienų jie stos prieš Belgijos teismą, nurodė prokurorai.

Sekmadienį prieš pat vidurnaktį iš Briuselio prokuratūros išvažiavo baltas mikroautobusas, kuriame, kaip manoma, buvo C.Puigdemont'as, pranešė naujienų agentūros AFP reporteriai.

C.Puigdemont'as su dalimi buvusių savo kabineto narių praėjusį pirmadienį išvyko į Belgiją, kai Ispanija paleido Katalonijos vyriausybę ir įvedė tiesioginį valdymą. Madridas ėmėsi tokių priemonių po to, kai šio pusiau autonominio regiono valdžia spalio 27-ąją vienašališkai paskelbė nepriklausomybę.

Penktadienį Madridas išdavė Europos arešto orderį Katalonijos eksprezidentui ir keturiems jo ministrams, nes maišto kurstymu ir antivyriausybine veikla kaltinami pareigūnai praėjusią savaitę nepasirodė Ispanijos teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius