Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos premjeras: mūsų šalis nepatiria krizės dėl atleistojo Katalonijos lyderio

Belgijos premjeras Charlesas Michelis trečiadienį paneigė pareiškimus, kad jo vyriausybė patiria krizę dėl atstatydinto Katalonijos separatistų lyderio Carleso Puigdemont'o, bet šis klausimas gali iš naujo įžiebti įtampą dėl Belgijos regionų.
Belgijos premjeras Charlesas Michelis
Belgijos premjeras Charlesas Michelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Politinė krizė vyksta Ispanijoje, ne Belgijoje“, – Belgijos parlamentui sakė Ch.Michelis, kai jo koalicinės vyriausybės nariai, flamandų separatistai, pareiškė palaikymą C.Puigdemont'ui.

C.Puigdemonto buvimas Belgijoje „yra teismų, o ne vyriausybės reikalas“, – Ch.Michelis sakė parlamentarams, kreipdamasis į juos pirmą kartą nuo atleistojo Katalonijos lyderio ir keturių jo ministrų atvykimo į Briuselį spalio 30 dieną.

„Sieksiu užtikrinti, kad nebūtų kišamasi į teismų nepriklausomumą“, – pridūrė jis.

Belgijos teisėjai šiuo metu nagrinėja Europos arešto orderį, pateiktą Ispanijos, reikalaujančios išduoti C.Puigdemont'ą ir kelis buvusius jo vyriausybės ministrus, kaltinamus maištu, antivyriausybine veikla ir neteisėtu viešųjų lėšų naudojimu.

Buvęs Katalonijos lyderis ir keturi jo ministrai į Belgiją pabėgo, kai Ispanija juos pašalino iš pareigų ir įvedė tiesioginį valdymą pusiau autonominiame regione, reaguodama į spalio 27-ąją jo parlamento paskelbtą nepriklausomybę.

Visi penki buvusios vyriausybės nariai penktadienį pasidavė Belgijos teismams. Vėliau jie buvo paleisti su sąlyga, kad nepaliks Belgijos, kol teisėjai peržiūrės Ispanijos prašymą juos išduoti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlesas Puigdemont'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlesas Puigdemont'as

Belgijos teisme jie turi pasirodyti lapkričio 17 dieną.

Ši byla sukėlė įtampą tarp Briuselio ir Madrido, taip pat Belgijos vyriausybės viduje. Ši šalis yra susiskirsčiusi į prancūzų ir flamandų dominuojamus regionus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius