Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos sostinėje tūkstančiai žmonių protestavo dėl užsitęsusios politinės krizės (nuotraukos)

Tūkstančiai Belgijos gyventojų sekmadienį dalyvavo sostinėje vykusiame „gėdijimo marše“, reikalaudami, kad būtų išspręsti olandiškai ir prancūziškai kalbančių politikų ginčai bei būtų suformuota vyriausybė, kurios ši šalis neturi jau septynis mėnesius – ilgiausiai Europoje.
Eisena Briuselyje
Eisena Briuselyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak policijos, eitynėse dalyvavo apie 34 tūkst. žmonių, atsiliepusių į socialiniame tinkle „Facebook“ išplatintą abiejų kalbinių stovyklų jaunimo išplatintą raginimą. Tokia demonstracija vyko pirmąkart nuo pernai birželį vykusių rinkimų, per kuriuos neatsirado aiškių nugalėtojų.

Per akciją, kurioje nestigo humoro, vienas žinomas komikas ragino surengti „midijų ir skrudintų bulvyčių revoliuciją“, o kai kurie protestuotojai buvo prisiklijavę lipdukus su užrašu „Barzda už Belgiją“, atsiliepdami į vieno aktoriaus raginimą vyrams nesiskusti barzdų, kol šalis išeis iš politinės aklavietės.

„Ko mes norime? – Mes norime vyriausybės!“ – šaukė protestuotojai, daugiausiai jaunuoliai, kurių daugelis vilkėjo baltus džemperius.

Tokia apranga turėjo priminti apie 1996 metais įvykusį precedento neturintį „baltąjį maršą“, kai į Briuselio gatves išėjo apie 300 tūkst. žmonių, protestuodami prieš belgo vaikų žudiko Marco Dutroux  nusikaltimus. Ši demonstracija buvo pirmoji iš daugelio gatvės eitynių, per kurias buvo protestuojama dėl valdininkų nekompetencijos, tiriant skandalingą bylą, susilpninusią pasitikėjimą valstybe.

Vienas iš sekmadienį vykusios akcijos organizatorių 23 metų grafikos dizaineris Simonas Vandereeckenas sakė, kad eitynės pranoko jų viltis.

„Mūsų politikai turės reaguoti į šį masinį dalyvavimą. Jeigu ne, pažiūrėsime, kokių galime imtis iniciatyvų“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius