-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos teismas atmetė vaikų žudiko ir pedofilo Marco Dutroux prašymą paleisti jį iš kalėjimo

Belgijos teismas pirmadienį atmetė pedofilo žudiko Marco Dutroux prašymą leisti jam likusią bausmės dalį atlikti namų arešto sąlygomis su specialiu elektroniniu stebėjimo įtaisu.
Marco Dutroux
Marco Dutroux / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Pedofilija Belgija

Sprendime dėl tolesnio „nekenčiamiausio“ asmens Belgijoje bausmės vykdymo minima galimo naujo nusikaltimo rizika.

M. Dutroux 2004 metų birželį buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos dėl 10-ajame dešimtmetyje įvykdyto šešių mažamečių ir paauglių mergaičių pagrobimo, išžaginimo bei keturių aukų mirties.

„Nėra pagrindo paleidimui, paliekant elektroninę stebėjimo apyrankę, pagrįsti“, – pareiškė teismas, atkreipdamas dėmesį į „bet kokių galimybių, kad M.Dutroux“ gali vėl sugrįžti į visuomenę, nebuvimą.

56-erių M.Dutroux anksčiau šį mėnesį kreipėsi į specialųjį teismą, prašydamas leisti atlikti likusią bausmę namų arešto sąlygomis su elektroniniu įtaisu, kuris rodytų jo buvimo vietą.

Nuteistojo prašymas anksčiau laiko paleisti jį iš kalėjimo pašiurpino visą Belgiją ir atgaivino skaudžius prisiminimus apie baisiausią kriminalinę bylą, visą šalį, jos gyventojų gėdai, pasaulio akyse pažymėjusią pedofilijos dėme.

Pirmadienį teismo posėdyje M.Dutroux nedalyvavo. Sprendimas buvo priimtas remiantis psichiatro, teismo ir kalėjimo pareigūnų  išvadomis apie buvusį elektriką, kuris tvirtino laisvėje gausiąs santechniko arba grindų klojėjo darbą.

Tačiau išvadose sakoma, kad ši galimybė yra nereali. Taip pat suabejota, kur jis galėtų gyventi, ir neatmetama galimybė, jog nuteistais gali įvykdyti naujų nusikaltimų arba neduoti ramybės jo aukų šeimoms.

Nuteistojo prašymas anksčiau laiko paleisti jį iš kalėjimo pašiurpino visą Belgiją ir atgaivino skaudžius prisiminimus apie baisiausią kriminalinę bylą, visą šalį, jos gyventojų gėdai, pasaulio akyse pažymėjusią pedofilijos dėme.

Nuteistojo motina, kuri nutraukė ryšius su sūnumi, pirmadienį ragino jo nė už ką nepaleisti.

„Neturiu nė menkiausio noro pamatyti jį laisvą. Jis širdyje yra recidyvistas ir tai įrodė visu savo gyvenimu“, – interviu žurnalui „Le Soir Magazine“ sakė ji.

„Marco dar nėra pasiruošęs išeiti į laisvę, jis vis dar nori, kad kiti žmonės prisiimtų atsakomybę už jo veiksmus. Esu įsitikinus, jog jis ir vėl tai pradėtų. Jis nejaučia realybės“, – kalbėjo moteris.

Pats M.Dutroux yra sakęs, jog „ketina nužudyti ją ir savo tėvą, kad greičiau paveldėtų turtą“, – pridūrė ji.

Praėjusių metų rugpjūčio mėnesį teismas patenkino buvusios pedofilo žmonos ir bendrininkės Michelle Martin prašymą paleisti ją iš kalėjimo anksčiau numatyto laiko ir leisti jai gyventi vienuolyne. Toks teismo sprendimas sukėlė visuomenės pasipiktinimą.

Trijų M.Dutroux vaikų motina 52-jų metų buvusi mokytoja M.Martin buvo paleista iš kalėjimo lygtinai, atlikusi vos pusę iš jai skirtos 30 metų laisvės atėmimo bausmės.

M. Martin buvo pripažinta kalta dėl pagalbos M. Dutroux, kai šis kalino savo aukas, ir iš dalies – dėl dviejų aštuonmečių mergaičių, kurios mirė iš bado užrakintos rūsyje, mirties.

M.Dutroux buvo suimtas 1996 metų rugpjūčio mėnesį, dingus vienai 14-metei. Po dviejų dienų ji ir dar viena 12-metė paauglė buvo rastos vieno iš jam priklausiusių namų rūsyje.

Byla įgavo netikėtą posūkį, kai M.Dutroux pagrindinio namo sode buvo rasti užkasti dviejų aštuonmečių kūnai. Mažiau nei po mėnesio kitose M.Dutroux priklausiusiose valdose buvo rasti dar dviejų mergaičių kūnai.

Visuomenės šokas virto įniršiu, kai paaiškėjo, jog policija ne tik neatkreipė dėmesio į virtinę nusikaltimų įkalčių, bet ir tai, kad M.Dutroux 1992 metais išėjo iš kalėjimo, atlikęs tik trejus metus iš jam skirtos 13 metų laisvės atėmimo bausmės, kuri jam buvo skirta už penkių mergaičių pagrobimą ir išprievartavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius