Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Belgijos teismas leido anksčiau laiko iš kalėjimo paleisti pedofilo žudiko Marco Dutroux buvusią žmoną ir bendrininkę

Belgijos teismas antradienį leido lygtinai paleisti iš kalėjimo Michelle Martin – liūdnai pagarsėjusio pedofilo žudiko Marco Dutroux buvusią žmoną ir bendrininkę.
Pedofilo žudiko Marco Dutroux buvusi žmona ir bendrininkė Michelle Martin
Pedofilo žudiko Marco Dutroux buvusi žmona ir bendrininkė Michelle Martin / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

52 metų M.Martin nuteista 2004 metais dėl pagalbos M.Dutroux, tačiau kalėjime buvo laikoma nuo 1996 metų, kai buvo išaiškinti jų nusikaltimai.

Moteris ketina tapti vienos vienuolių bendrijos nare, tačiau ne regionuose, kur gyvena aukų šeimos, pranešė nacionalinė naujienų agentūra „Belga“.

Teismas nurodė, kad M.Martin išvyks į Malono miestelį Belgijos centriniame regione, o ne į Lježo miestą šalies rytuose arba Liuksemburgo provinciją.

Ji ketina „išlaikyti atstumą“ nuo aukų artimųjų.

Teismas yra tris kartus atmetęs prašymus paleisti M.Martin anksčiau laiko. Ji anksčiau mėgino prašytis prieglobsčio viename Prancūzijos moterų vienuolyne, tačiau šios šalies pareigūnai užkirto kelią tokiam planui.

M.Dutroux 2004 metų birželį buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos dėl 10-ame dešimtmetyje įvykdyto šešių mažamečių ir paauglių mergaičių pagrobimo, išžaginimo bei keturių aukų mirties.

M.Martin buvo pripažinta kalta dėl pagalbos M.Dutroux, kai šis kalino savo aukas, ir iš dalies – dėl dviejų aštuonmečių mergaičių mirties.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius