Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplaidžia išvadinta Belgijos transporto ministrė traukiasi iš posto

Po praėjusio mėnesio teroristinių išpuolių Briuselyje netylant kritikai dėl neužtikrinamo visuomenės saugumo, atsistatydino Belgijos transporto ministrė Jacqueline Galant, skelbia „The Wall Street Journal“.
Jacqueline Galant
Jacqueline Galant / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Transporto ministrė buvo kritikuojama, esą ji ignoravo įspėjimus dėl nepakankamo saugumo Briuselio Zaventemo oro uoste, o dabar tapo pirmąja vyriausybės nare, paliekančia kabinetą po teroro aktų sostinėje.

Šalies premjero Charles'io Michelio atstovas patvirtino, kad vyriausybės vadovas patenkino J.Galant prašymą atleisti ją iš pareigų.

Spaudimas dabar jau buvusiai moteriai padidėjo pastarosiomis dienomis, kai nutekėjusios Europos Komisijos ataskaitos parodė, kad ES vadovybė siuntė pakartotinius įspėjimus Belgijos civilinės aviacijos pareigūnams dėl nepakankamai griežtų patikrų šalies oro uostuose.

Anksčiau šią savaitę vienas Transporto ministerijos darbuotojas jau pasitraukė iš posto ir nepamiršo supeikti J.Galant darbo metodų. Esą ministrė nekreipė dėmesio į raginimus skirti papildomų lėšų saugumo užtikrinimui oro uostuose.

Be to, J.Galant sulaukė priekaištų, nes šią savaitę nesugebėjo užkirsti kelio Briuselio Zaventemo oro uosto oro eismo kontrolierių protestui, kuris antradienį ir trečiadienį smarkiai sutrikdė oro uosto darbą.

Kovo 22-osios sprogdinimai pražudė 16 žmonių oro uoste ir dar 16 asmenų metro stotelėje. Daugiau nei 300 žmonių buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius