-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos vaikų darželio auklėtojos prabilo apie bauginantį vaikų iš musulmoniškų šeimų elgesį

Vieno Ronsės miesto Belgijoje vaikų darželio auklėtojai praneša apie didelį nerimą keliančią ikimokyklinio amžiaus vaikų radikalizaciją. Apie tai kalbama vidinio vartojimo dokumente, kuris pateko į dienraščio hln.be žurnalistų rankas.
Vaikai
Vaikai / „Scanpix“/AP nuotr.

Pažymėtina, kad tai pirmas toks atvejis Belgijoje, kai dokumentuojamas ikimokyklinio amžiaus vaikų islamiškasis radikalizmas.

Dokumente, kuris buvo sukurtas dar pernai metais, tvirtinama, kad kai kurie vaikai atsisako žaisti su kitais, o vietoje to ima cituoti Koraną. Jie taip pat dėl religinių motyvų neateina į darželį penktadieniais, sveikindamiesi nespaudžia rankų mergaitėms. Mergaitės iš musulmoniškų šeimų savo ruožtu atsisako stovėti eilėje su kitais berniukais.

Daug didesnį susirūpinimą kelia tai, kad vaikai iš musulmoniškų šeimų kitus vaikus vadina „netikėliais“ bei „kiaulėmis“ ir braukdami plaštaka per kaklą demonstruoja užuominas į gerklės perrėžimą.

Viena mergaitė papasakojo, kad ji jau turi sužadėtinį Maroke, už kurio ištekės, kai paaugs.

Auklėtojai pamėgino apie tai pasikalbėti su vaikų tėvais, tačiau pamatė, kad šie tik šypsosi savo atžaloms ir pritaria jų elgesiui, kalbama dokumente.

Dienraščio žurnalistų pakalbinti miesto švietimo institucijų vadovai pareiškė, kad nedera daryti apibendrinimų. Pasak jų, viešinant tokią informaciją mėginama tik kelti „audrą stiklinėje“, nes tai tėra pavieniai atvejai.

„Kalbama apie šešis vaikus iš trijų šeimų, kurios yra žinomos Ronsės policijai. Tai tik vienas procentas visų vaikų“, – pamėgino nuraminti Ovide'o Decroly mokyklos, prie kurios yra įkurtas minėtas vaikų darželis, direktorius.

Pasak jo, maži vaikai „dažnai kalba tai, ko nesupranta, kartoja tai, ką girdi namuose ar kur nors kitur, bet tai nėra nauja problema ir ji jau seniai sprendžiama“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius