-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos vaikų lopšelyje siautėjo peiliu ginkluotas žudikas (nuotraukos, atnaujinta 16.20 val.)

Trys žmonės, tarp jų – du vaikai, buvo nudurti ir dar iki dviejų dešimčių sužeista per peiliais ginkluoto vyriškio išpuolį Belgijoje.
Policijos pareigūnai įvykio vietoje, sausio 22 d. 2009 m.
Peiliu ginkluotas užpuolikas Belgijos vaikų darželyje sėjo mirtį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį Belgiją sukrėtė kruvinas išpuolis – Dendermondės miestelyje, esančiame už 30 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Briuselio, nežinomas vyras įsiveržė į vaikų darželį ir ėmė sėti mirtį. Belgijos policijos duomenimis, žudikas į nusikaltimo vietą atvyko ginkluotas net keliais peiliais.

Aš nežinau, kiek yra sužeistųjų – dešimt, penkiolika, dvidešimt, – iš karto po tragedijos sakė vietos ligoninės atstovas.Liudininkų teigimu, nusikaltėlis veidą buvo išsidažęs juodomis ir baltomis juostomis. Įsiveržęs į vaikų lopšelio pastatą, jis puolė peiliu badyti visus, kas pasitaikė kelyje, o po to išbėgo iš pastato ir dingo. Kaip praneša pareigūnai, vaizdas po kruvino išpuolio buvo kraupus. „Kraujas buvo visur. Tai buvo tikros skerdynės“, – cituojamas vienas pareigūnas. CNN praneša kito pareigūno žodžius: „Liudininkai sakė, kad jis atrodė visiškai ramus“'.

Skaičiavo sužeistuosius ir žuvusius

„Mes galime patvirtinti tik tai, kad užpuolimas įvyko, tačiau negalime tiksliai pasakyti, kiek yra žuvusiųjų ar detalizuoti įvykio“, – pirmosiomis valandomis po tragedijos teigė vietos pareigūnai.

Iš pradžių tvirtinta, kad užpuolikas nužudė penkis žmones – tris vaikus ir du suaugusiuosius. Vėliau aukų skaičius sumažėjo iki trijų. Naujausiais duomenimis, kuriuos patvirtino Belgijos vidaus reikalų ministerija, nuo dūrių peiliu mirė du vaikai ir vienas suaugęs žmogus.

Užpuoliko sužalotų vaikų ir suaugusiųjų skaičius kol kas nėra tiksliai žinomas. Vietos ligoninės, į kurią vežami sužeistieji, atstovas sakė: „Aš nežinau, kiek yra sužeistųjų – dešimt, penkiolika, dvidešimt.“

Žudikas – psichinis ligonis?

Vietos žiniasklaida tvirtina, kad nusikaltėlis iš tragedijos vietos mėgino pabėgti dviračiu, o paieškas pradėję policijos pareigūnai į orą pakėlė sraigtasparnį. Paieškų metu skelbti tokie žudiko požymiai: jis aukšto ūgio ir su rusvais ūsais.

Vėliau porą valandų įvairios užsienio žiniasklaidos priemonės pranešinėjo labai prieštaringą informaciją apie paieškų rezultatus. Vienų šaltinių teigimu, žudikas buvo sulaikytas netrukus, kitų – vis dar ieškomas. Apie 14 val. Lietuvos laiku Belgijos vidaus reikalų ministras oficialiai patvirtino, kad nusikaltėlis buvo sulaikytas.

Kaip praneša Lietuvos radijas, nusikaltėlis buvo sulaikytas Dendermondės miestelyje, netoli prekybos centro, sprunkantis iš nusikaltimo vietos. Jis apklausiamas vietos pareigūnų. Teigiama, kad žudikui – apie 30 metų, jis buvo psichiatrinė ligoninės įskaitoje.

Taip pat buvo pradėtas tyrimas, kaip ginkluotas vyras pateko į vaikų darželį, nes Belgijoje visi vaikų darželiai yra rakinami. Norint patekti į vidų, reikia specialaus susitarimo.

Žudiko motyvai, pastūmėję jį surengti žiaurias skerdynes, kol kas nėra žinomi.

Užuojautą nusiuntė ir V.Adamkus

Užuojautą dėl įvykių Belgijoje nusiuntė ir Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus. Užuojautos laišką jis nusiuntė Belgijos Karaliui Albertui II.  „Šis beprasmis agresijos aktas dar kartą primena visų mūsų pareigą bendromis jėgomis siekti, kad šiuolaikinėje visuomenėje mažėtų smurto ir žiaurumo, kad vaikai galėtų jaustis saugūs mokyklose, vaikų darželiuose ir gatvėse, kad mūsų piliečiai jaustų kuo mažiau pavojų ir netikrumo“, – sakoma pranešime.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius