-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgradas incidentą Srebrenicoje vadina bandymu nužudyti premjerą

Serbija šeštadienį pareiškė, kad išpuolis prieš jos premjerą per ceremoniją, skirtą 20-osioms Srebrenicos žudynių metinėms, buvo „bandymas nužudyti“, ir pareikalavo Bosnijos pasmerkti incidentą.
Serbijos premjeras Srebrenicoje apmėtytas akmenimis
Serbijos premjeras Srebrenicoje apmėtytas akmenimis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tikimės viešo Bosnijos valdžios pasmerkimo dėl bandymo nužudyti Serbijos premjerą“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos protesto notoje, įteiktoje kolegoms Bosnijoje.

Serbijos premjeras Aleksandras Vučičius reporteriams sakė, kad vienas akmuo pataikė jam į smakrą, bet jis nebuvo sužeistas.

A.Vučičius šeštadienį buvo priverstas skubiai išvykti iš Srebrenicos žudynių 20-ųjų metinių minėjimo Bosnijoje, kai įtūžusi minia apmėtė jį akmenimis ir apipylė įžeidimais.

A.Vučičius buvo ką tik padėjęs gėlių prie paminklo tūkstančiams aukų, kurių palaikai buvo surasti, atpažinti ir perlaidoti, kai susirinkusieji pradėjo skanduoti „Allahu Akbar“ (Dievas visų didesnis) ir svaidyti akmenis, priversdami premjerą sprukti, dangstant jį asmens sargybiniams.

Pasak Serbijos valstybinės naujienų agentūros „Tanjug“, A.Vučičiui akmuo pataikė į galvą, buvo sudaužyti akiniai.

Prieš atvykdamas A.Vučičius pasmerkė „siaubingą nusikaltimą“ Srebenicoje, kur 1995 metų liepą Bosnijos serbų pajėgos besibaigiant karui išžudė apie 8 tūkst. musulmonų vyrų ir berniukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius