-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Belgrade surengtas didžiulis Ratko Mladičiaus palaikymo mitingas (atnaujinta 00.36 val.)

Opozinė Serbijos radikalų partija Belgrade surengė mitingą, skirtą palaikyti suimtą buvusį Bosnijos serbų karinių pajėgų vadą Ratko Mladičių.
Mitingo akimirka
Mitingo akimirka / „Scanpix“ nuotr.

Mitingas, kuriuo radikalai siekia palaikyti karo nusikaltimais kaltinamą R.Mladičių, Belgrade vyksta sekmadienį. Mitinge dalyvauja ir R.Mladičiaus žmona bei jo sūnus.

Ši akcija, kurioje dalyvauja keli tūkstančiai žmonių, didžiausia nuo ketvirtadienio, kuomet buvo suimtas R.Mladičius. Daugelis mitingo dalyvių atėjo nešini Serbijos vėliavomis, kai kurie atsinešė R.Mladičiaus nuotraukų ar plakatų su jo žodžiais. Apie 200 autobusų aktyvistus atvežė iš kitų Serbijos miestų.

Mitingas, kurio šūkis „Stop išdavystei!“, vyksta šalia šalies parlamento. Radikalai anksčiau jau ne kartą kvietė piliečius taikiai išreikšti protestą dėl buvusio karinių pajėgų vado, kurį daugybė žmonių šalyje laiko herojumi, suėmimo. Pats R.Mladičius per savo advokatą perdavė žmonėms norintis, jog akcija nevirstų kraujo praliejimu.

Šios protesto akcijos metu saugumą mieste užtikrina 3 tūkstančiai policininkų.

Beje, mitingo metu galima įsigyti ir suvenyrų su R.Mladičiaus atvaizdu – pavyzdžiui, marškinėliai su jo nuotrauka kainuoja apie 18 litų.

Atnaujinta 00.36 val. Mitingas nesibaigė be smurto – radikalai susirėmė su policija. AFP praneša, kad susirėmimai vyksta įvairiose Belgrado vietose. Buvo sužeisti penki protestuotojai ir du pareigūnai.

Policija suėmė apie 100 protestuotojų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius