Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benamis, pasiūlęs pinigų praeiviui, išgirdo: „Po velniais, aš galiu tave patį nusipirkti“

Kaip reaguotumėte, jei benamis neprašytų išmaldos, o bandytų jums duoti pinigų? Praeitumėte pro šalį? Pasipiktintumėte jo įžūlumu? O gal pasakytumėte, kad jis pasilaikytų pinigus sau, nes jam jie reikalingi labiau nei jums?
Socialinis eksperimentas Los Andžele
Socialinis eksperimentas Los Andžele / Stop kadras

Vienas vyras nutarė pabandyti atsakyti į šį klausimą Los Andželo gatvėse ir šio socialinio eksperimento rezultatai nustebino.

Penkių minučių vaizdo įraše pavadinimu „Kas būtų, jeigu benamis duotų jums pinigų“, įdėtame socialiniame tinkle „YouTube“, Yousefas Salehas Erakatas apsimeta benamiu. Rankose jis laiko kartoną, ant kurio užrašyta „Niekas netapo didesniu skurdžiumi dėl to, kad kažką davė“, ir sėdėdamas gatvėje ant grindinio bando pasiūlyti pinigų praeiviams.

VIDEO: Socialinis eksperimentas

Yousefas sulaukė įvairių atsakymų iš praeivių, bet daugiausia buvo neigiamų. Ypač nemalonus buvo vienas vyriškis, tėškęs pinigus „benamiui“ į veidą ir pareiškęs: „Man nereikia tavo suš.... pinigų, tu subingalvi. Po velniais, aš galiu tave nusipirkti.“

Yousefas po vaizdo įrašu tinklalapyje paliko tokį paaiškinimą:

„Šio vaizdo įrašo galutinis tikslas nebuvo aiškus. Juk niekada nežinai, kaip reaguos žmonės. Vaizdo įrašas priklauso nuo to, kaip žmonės reaguoja – pozityviai ar negatyviai.

Šis vaizdo įrašas nebuvo vienas tų „o pažiūrėkime, ar žmonės duos mums pinigų“. Jis yra apie tai, kaip žmonės jaučiasi, kai kažkas iš žemesnio luomo pasiūlo jam – iš aukštesnio luomo – pinigų. Tokių rezultatų nebuvo tikėtasi ir norėta.

Nesvarbu, kiek esate sukaupę turtų savo gyvenime, jeigu tai atima iš jūsų kuklumą. Dienos pabaigoje skurdžiausias žmogus gali būti turtingiausiu, priklausomai nuo to, kiek meilės yra jo širdyje“.

Vaizdo įrašas tinklalapyje buvo paskelbtas kovo 19 d. ir sulaukė daugiau kaip 2 mln. peržiūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius