-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beninas išsiunčia ES ambasadorių

Beninas išsiunčia Europos Sąjungos ambasadorių dėl įtariamo jo kišimosi į politiką, trečiadienį pranešė diplomatinis šaltinis. „Jis per daug kišosi į vidaus [poltikos] reikalus“, – sakė aukšto rango Benino diplomatas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga. „Jis nuolat ragina pilietinę visuomenę protestuoti prieš vyriausybę“, – pridūrė jis.
ES vėliava
ES vėliava

Pasak šaltinio, vokiečių diplomatas Oliveris Nette privalo iki gruodžio 1 dienos išvykti iš šios Vakarų Afrikos valstybės.

ES atstovė Briuselyje patvirtino, kad diplomatui nurodyta išvykti iš šalies ir sakė, kad Bendrija apie šį Benino valdžios sprendimą buvo informuota lapkričio 20 dieną.

„Europos Sąjungai niekas negali pateisinti tokios priemonės, kai ES ir Benino santykiai iki šios dienos iš esmės buvo geri“, – kalbėjo atstovė.

„Mes reikalaujame, kad mūsų partneriai Benine kuo skubiau paaiškintų tokio savo sprendimo konkrečias priežastis, tačiau kol kas [paaiškinimo] nesulaukėme“, – nurodė atstovė.

Beninas, buvusi Prancūzijos kolonija, paprastai yra laikoma viena stabiliausių demokratijų Vakarų Afrikoje.

Tačiau po balandį vykusių prieštaringai vertinamų parlamento rinkimų ir prasidėjusių masinių protestų šalį apėmė politinė krizė.

2016 metais į valdžią atėjęs buvęs verslo magnatas prezidentas Patrice'as Talonas yra kaltinamas susidorojimu su opozicija, dėl kurio pagrindiniai jo varžovai turėjo palikti šalį.

Per rinkimus visos vietos parlamente atiteko P.Taloną remiančių partijų atstovams, nes opozicinėms partijoms buvo užkirstas kelias dalyvauti rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius