-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Berezovskis įžvelgia Rusijos pėdsaką informacijoje apie jį dėl nepilnamečių žaginimo „Arteke“ bylos

Verslininkas Borisas Berezovskis mano, kad jo vardas minimas seksualiniame skandale dėl vaikų stovyklos „Artek“ Rusijos specialiųjų tarnybų pastangomis.
Borisas Berezovskis
Borisas Berezovskis / „Scanpix“ nuotr.

„Man susidaro įspūdis, kad žmonės, kurie mėgina mane įvelti į skandalą, susiję su Federaline saugumo tarnyba (FSB), nes tai tipiškas KGB veikimo būdas visomis nuodėmėmis kaltinti mane. Tai standartinė priemonė, ištobulinta per tuos devynerius metus, kai aš negyvenu Rusijoje“, – sakė B.Berezovskis interviu Ukrainos laikraščiui „Segodnia“, išspausdintame antradienį.

„Man, beje, anksčiau daug kas ne kartą sakė, jog kai kurie Ukrainos politikai dirba išvien su FSB. Ir jų elgesys per skandalą patvirtina tokią nuomonę“, – pridūrė B.Berezovskis.

Į Kremliaus nemalonę patekęs B.Berezovskis, kuris 2003 metais gavo Didžiojoje Britanijoje pabėgėlio statusą, gyvena Londone.Verslininkas patvirtino, kad pažįsta Artiomą Degtiariovą, dabartinį Jelenos Poliuchovič civilinį vyrą, kurio įvaikiai, kaip teigia žiniasklaida, minimi byloje dėl nepilnamečių žaginimo.

B.Berezovskis patvirtino, kad A.Degtiariovas vadovauja Tarptautinio pilietinių laisvių fondo, kurį jis finansuoja, Ukrainos skyriui. „Žinoma, aš jį (A.Degtiariovą) pažįstu. Jis iš tikrųjų vadovauja jūsų minėto fondo skyriui Ukrainoje“, – sakė verslininkas.

„Kiek prisimenu, Artiomas maždaug prieš keturis mėnesius kalbėjo apie savo įvaikių problemą, bet išsamiau nepasakojo. Aš tada tam neteikiau reikšmės. Dėl to dabar apgailestauju. Bet tada aš nelabai supratau, kas vyksta. Aš neįsigilinau į šią istoriją, o šiandien sužinojau apie ją iš spaudos“, – sakė B.Berezovskis.

B.Berezovskio Tarptautinio pilietinių laisvių fondo vykdomasis direktorius Aleksas Goldfarbas komentare agentūrai „Interfax“ pažymėjo, kad fondo veikla Ukrainoje jau dveji metai įšaldyta. „Jokia veikla nebevyksta jau dveji metai, nors Artiomas Degtiariovas tebėra įregistruotas kaip atstovybės vadovas', – sakė A.Goldfarbas.

Į Kremliaus nemalonę patekęs B.Berezovskis, kuris 2003 metais gavo Didžiojoje Britanijoje pabėgėlio statusą, gyvena Londone.

Spalio 13 dieną Ukrainos deputatas Vadimas Kolesnyčenka iš „Regionų partijos“ frakcijos paskelbė žiniasklaidos pranešimą apie vaikų žaginimą Tarptautiniame vaikų centre (TVC) „Artek“ ir paprašė teisėsaugos institucijas neleisti nutraukti šią baudžiamąją bylą.

Baudžiamąją bylą dėl nepilnamečių žaginimo TVC „Artek“ tiria Ukrainos VRM Vyriausioji tyrimų valdyba.

Spalio 14 dieną Ukrainos vidaus reikalų ministras Jurijus Lucenka pranešė, jog milicija pateikė kaltinimus nepilnamečių vaikų žaginimu jų įtėviui. Toliau žiniasklaidoje buvo minima žurnalo „Artek“ vyriausiojo redaktoriaus Dmitrijaus Poliuchovičiaus pavardė.

Trys TVC „Artek“ vadovai kol kas yra liudytojai ir tikriausiai jiems bus pateiktas kaltinimas šiuo nusikaltimu. Tą pačią dieną J.Lucenka pranešė, jog VRM turi informacijos, kad su šia byla yra susiję kai kurie Ukrainos parlamento deputatai.

Spalio 15–16 dienomis keli Ukrainos leidiniai („Ukraina moloda“, „Segodnia“ ir kt.) paskelbė Julijos Tymošenko bloko deputatų, neva susijusių su vaikų žaginimu, vardus ir pavardes.

Tai – Serhyjus Teriochinas, Viktoras Ukolovas ir Ruslanas Bohdanas. Visi jie griežtai paneigė, kad yra susiję su šia byla.

TVC „Artek“ vadovybė taip pat paneigė pareiškimus apie vaikų žaginimą vaikų centre. Tirdama bylą milicija padarė kelias kratas, tarp jų pas TVC „Artek“ generalinį direktorių Borisą Novožylovą, kurio procesinis statusas šioje byloje dar nenustatytas.

Be to, žiniasklaida teigia, kad į skandalą, susijusį su nepilnamečių žaginimu, yra įsivėlęs ir Ukrainos Ortodoksų Bažnyčios Umanės vyskupijos dvasininkas.

Kai kurie ekspertai sieja kilusį skandalą su rinkimų kampanijos pradžia Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius