-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bergamo krematoriumas nebespėja: Italijos kariai gabena mirusiųjų palaikus iš miesto

Šiauriniame Italijos mieste Bergame, kuriam koronaviruso protrūkis smogė ypač skaudžiai, kariai turi gabenti mirusių žmonių palaikus iš miesto į kitus šalies regionus. Čia veikiantis krematoriumas jau sunkiai susitvarko su apkrovomis, skelbia naujienų agentūra „Ansa“.
Kariuomenė gabena karstus su mirusiųjų kūnais iš Bergamo
Kariuomenė gabena karstus su mirusiųjų kūnais iš Bergamo / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Dešimtis karstų su mirusiųjų kūnais į kitus Italijos regionus iš Bergamo išvežioja šalies kariuomenės mašinos. Šiame Lombardijos – viruso protrūkio epicentro – mieste liga jau pasiglemžė mažiausiai 93 žmonių gyvybes, o atvejų daugėja kasdien.

Bergamo meras Giorgio Gori pripažįsta, kad tikrasis aukų skaičius gali būti didesnis, nes daug žmonių, kuriuos kamavo naujajam koronavirusui įprasti simptomai, mirė taip ir nepatikrinti.

„Bergamo krematoriume, dirbančiame 24 valandas per parą, galima kremuoti 25 mirusiuosius. Akivaizdu, kad su kelių pastarųjų dienų skaičiais negalėjome susitvarkyti“, – pranešė miesto pareigūnai.

Karstai su žmonių palaikais dabar gabenami į krematoriumus Modenoje, Domodosoloje, Parmoje ir kituose Italijos miestuose.

Kremavus palaikus, pelenai bus sugrąžinti į Bergamą. „Reuters“ žurnalistai čia pirmadienį per šešias valandas išvydo 12 laidotuvių ceremonijų.

„Scanpix“ nuotr./Kariuomenė gabena karstus su mirusiųjų kūnais iš Bergamo
„Scanpix“ nuotr./Kariuomenė gabena karstus su mirusiųjų kūnais iš Bergamo

Vis dėlto nemažai mirusių žmonių negalėjo būti laiku palaidoti – per didelis užimtumas. Jų palaikai buvo nugabenti į Bergamo kapinėse esančios bažnyčios koplyčią. Be to, karstai jau užpildė dviejų ligoninių lavonines ir morgą.

Į kapines aukų artimieji įleidžiami, bet tik ribotas jų skaičius. Be to, žmonės turi laikytis atstumo vieni nuo kitų. Tuo metu vietos spaudoje nekrologams jau skiriama ne du ar trys, o visi 10 puslapių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius