-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Silvio Berlusconi skundžiasi, kad jo vaikai jaučiasi „kaip žydai prie Hitlerio“

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi, kuris jam paskirtą nuosprendį dėl mokesčių vengimo vadina kairiųjų magistratų politiniu persekiojimu, sako, jog jo vaikai „jaučiasi kaip žydai prie Hitlerio“.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mano vaikai man sako, kad jaučiasi taip, kaip turėjo jaustis žydų šeimos Vokietijoje prie Hitlerio režimo. Visas pasaulis yra prieš mus“, – sakė jis viename pokalbių su žurnalistu Bruno Vespa, kaip matyti iš trečiadienį paskelbtos ištraukos.

77-erių metų žiniasklaidos magnatas garsėja savo neįprastais ir nediplomatiškais pasisakymais. Kartą jis yra palyginęs vieną Europos Parlamento narį vokietį su nacių apsaugininku, o kalbėdamas apie JAV vadovą Baracką Obamą sakė, kad šis atrodo gerai „saulėje įdegęs“.

Mano vaikai man sako, kad jaučiasi taip, kaip turėjo jaustis žydų šeimos Vokietijoje prie Hitlerio režimo. Visas pasaulis yra prieš mus.

Italijos žydų bendruomenių sąjungos vadovas Renzo Gettegna pasipiktino naujausiu S.Berlusconi išsišokimu, kuris, pasak jo, yra „ne tik netinkamas ir nesuvokiamas, tačiau taip pat įžeidžia atminimą tų, iš kurių buvo atimtos visos teisės, o po žiaurumų ir neapsakomų kančių – jų gyvybės“.

S.Berlusconi komentaras užkliuvo ir šalies centro kairiesiems.

„Siaubingos tragedijos, tokios kaip Šoa pavertimas niekniekiu kasdienėje politinėje polemikoje, kaip tai padarė Bersluconi, kelia šiurpą“, – pareiškė Nichi Vendola vadovaujanti partijai SEL („Kairė, ekologija ir laisvė“) tinkle „Twitter“.

Šiemet S.Berlusconi buvo skirta 12 mėnesių laisvės atėmimo bausmė už mokesčių vengimą ir uždrausta dvejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

S.Bersluconi tvirtina, kad yra nekaltas ir dėl savo užsitęsusių teisinių problemų kaltina kairiųjų pažiūrų magistratus, kurie, pasak jo, yra pasiryžę užbaigti jo politinę karjerą.

Italijos Senatas antradienį pranešė, kad lapkričio 27 dieną balsuos dėl mandato atėmimo iš S.Berlusconi pagal įstatymą, draudžiantį nuteistiems nusikaltėliams balsuoti parlamente.

Susikompromitavęs politikas paprašė pakeisti jam skirtą laisvės atėmimo bausmę viešaisiais darbais, pavyzdžiui, darbuotis senelių namuose arba krauti produktus į lentynas parduotuvėse, tačiau atrodo, kad bausmė nebus peržiūrėta iki kitų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius