Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlynas ir Paryžius žada pagreitinti euro zonos integracijos procesą

Didžiosios Europos Sąjungos valstybės Prancūzija ir Vokietija pirmadienį pažadėjo pagreitinti euro zonos integraciją, sukūrusios dvišalę darbo grupę, kuri ieškos būdų kaip pradėti reformą.
Eurai
Berlynas ir Paryžius žada pagreitinti euro zonos integracijos procesą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Daugel metų kalbame apie euro zonos integracijos pažangą, tačiau reikalai juda nepakankamai greitai“, – sakė naujasis Prancūzijos ekonomikos ministras Bruno Le Maire'as. Berlyne jis buvo susitikęs derybų su Vokietijos finansų ministru Wolfgangu Schaeuble.

„Dabar nusprendėme reikalus tvarkyti greičiau ir toliau labai konkrečiu būdu“, – teigė prancūzijos ekonomikos ministras.

W.Schaeuble savo ruožtu sakė, kad „esame įsitikinę, jog Vokietija ir Prancūzija privalo imtis lyderio vaidmens“ Europos Sąjungai stiprinti šiais sudėtingais laikais.

Naujoji darbo grupė svarstys, kaip euro zonos narės galėtų geriau koordinuoti ekonomikos politiką, suderinti savo mokesčių sistemą ir rasti potencialių projektų, į kuriuos galėtų investuoti Prancūzija ir Vokietija, sakoma bendrame pranešime.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Wolfgangas Schaeuble
AFP/„Scanpix“ nuotr./Wolfgangas Schaeuble

„Ne tik mūsų tautiečiai Prancūzijoje ir Vokietijoje, bet ir kiti euro zonos (šalių piliečiai) tikisi konkrečių pasiūlymų ir konkrečių investicijų, kurios paskatintų ekonominę veiklą ir darbo vietų kūrimąsi“, – teigė B.Le Maire.

Dvišalė darbo grupė savo parengtą ataskaitą pristatys per bendrą stambiausių euro zonos valstybių ministrų susitikimą, vyksiantį liepą.

B.Le Maire'as ir W.Schaeuble susitiko praėjus savaitei nuo svarbaus įvykio, kai Vokietijos kanclerė Angela Merkel priėmė naująjį Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną. Abu lyderiai sutarė suteikti Europai naują postūmį.

Bendrijoje pastaruoju metu tvyro antieuropietiškos nuotaikos, ir ypač ES sukrėtė netikėtas Didžiosios Britanijos sprendimas iš jos išstoti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bruno Le Maire
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bruno Le Maire

Pabrėždamas poreikį padidinti ES svarbą europiečiams, B.Le Maire'as kalbėjo apie sudėtingą kovą dėl Prancūzijos prezidento posto. Per neseniai vykusius rinkimus kraštutiniai dešinieji ir kraštutiniai kairieji surinko daugiausiai balsų nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos.

„Jei mums nepasiseks, mus nugalės tie kraštutinių (pažiūrų atstovai)“, – perspėjo Prancūzijos ekonomikos ministras. Pasak jo, „mūsų tautiečiai mus teis tik pagal mūsų rezultatus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius