Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 13 /11:57

Berlynas įspėja Turkiją nesiimti „provokacijų“ Viduržemio jūroje

Vokietija antradienį paragino Turkiją „nutraukti įtampos mažinimo ir provokacijų ciklą“ Viduržemio jūroje, Ankarai nusprendus vėl pasiųsti ten tyrimų laivą, atsidūrusį Turkijos ir Graikijos konflikto dėl teisių į energijos išteklius epicentre.
Heiko Maasas
Heiko Maasas / www.imago-images.de

„Jei Turkija iš tiesų atnaujintų dujų telkinių žvalgymą ginčijamuose vandenyse Viduržemio jūros rytuose, tai būtų rimta kliūtis deeskalacijos pastangoms“, – sakė Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Heikas Masas) prieš kelionę į Kiprą ir Graikiją.

„Ankara turi nustoti kaitalioti įtampos mažinimo politiką ir provokacijas, jei vyriausybė yra suinteresuota derybomis“, – pažymėjo H.Maasas, kurio šalis šį pusmetį pirmininkauja Europos Sąjungai.

Turkija šią savaitę vėl išprovokavo įtampos padidėjimą santykiuose su Atėnais, paskelbusi, kad siunčia savo laivą vykdyti išteklių žvalgymo darbų Viduržemio jūros rytuose.

Rugpjūtį tas laivas, ieškojęs dujų ir naftos telkinių, kol praėjusį mėnesį nebuvo sugrąžintas Turkijos į uostą, sukėlė diplomatinę įtampą bei paskatino abi varžoves surengti pratybas jūroje

H.Maasas patikino, jog Vokietija yra „visiškai solidari“ su savo ES partneriais Graikija ir Kipru, ragindamas Turkiją pasirūpinti, kad dialogui su Atėnais netrukdytų „vienašalės priemonės“.

Aštrėjanti įtampa gali būti aptarta per ketvirtadienį prasidėsiantį ES viršūnių susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius