Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlynas: oro taršą galimą sumažinti ir be dyzelinių automobilių draudimo

Vokietijos miestai gali sumažinti oro taršą ir neuždrausdami senesnių dyzelinių automobilių, nepaisant teismo sprendimo, kad galima drausti dyzeliniams automobiliams įvažiuoti į tam tikras zonas, antradienį pareiškė šalies aplinkosaugos ministrė Barbara Hendricks.
Barbara Hendricks
Barbara Hendricks / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Teismas nenustatė jokio draudimo, tačiau suteikė aiškumo dėl įstatymo. Draudimų galima išvengti, ir mano tikslas yra ir visuomet bus siekti, kad jie neįsigaliotų“, – komentuodamas Federalinio administracinio teismo Leipcige sprendimą sakė ministrė.

B.Hendricks: „Teismas nenustatė jokio draudimo, tačiau suteikė aiškumo dėl įstatymo. Draudimų galima išvengti, ir mano tikslas yra ir visuomet bus siekti, kad jie neįsigaliotų.“

Kaip žinoma, Vokietijos teismas antradienį paskelbė, kad miestai gali įvesti dyzelinių automobilių draudimus siekiant kovoti su oro tarša. Ši nutartis yra laikoma svarbiu precedentu, kuris gali sukrėsti visą automobilių pramonę ir turėti įtakos transporto politikai.

Ekspertai mano, kad labai tikėtina, jog sprendžiant, kaip sumažinti taršą be draudimų, galimas konfliktas tarp miestų, federacinių žemių ir federalinės valdžios, Europos Komisijos, automobilių gamintojų, vairuotojų ir aplinkosaugininkų.

Nerimas dėl kenksmingo dyzelino poveikio padidėjo po to, kai Vokietijos automobilių gamybos milžinė „Volkswagen“ pripažino, kad vienuolikoje milijonų jos grupės gamybos automobilių buvo įdiegta speciali programinė įranga, leidusi tokiems automobiliams į aplinką išmesti daugiau azoto oksido, nei leidžiama.

DUH vadovas J.Reschas sako, kad antradieninis teismo sprendimas pagaliau padidins spaudimą automobilių gamintojams modifikuoti senesnius automobilius, kad šie atitiktų taršos reikalavimus.

„Dabar tikiuosi, kad automobilių gamybos pramonė tai padarys“, – sakė jis.

Verta paminėti, kad Vokietijos federalinės aplinkosaugos agentūros duomenys rodo, jog pernai maždaug 70-yje Vokietijos miestų, įskaitant Miuncheną, Štutgartą ir Kelną, vidutinis azoto oksido kiekis atmosferoje viršijo ES vidurkį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius