Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlynas paneigė gandus apie Merkel atsistatydinimą

Vokietijos Vyriausybės atstovas penktadienį paneigė rinkos gandus, kad šalies kanclerė Angela Merkel atsistatydina.
Vokietijos kanclerė Merkel Davose
Vokietijos kanclerė A.Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kalbos apie Merkel atsistatydinimą paimtos iš oro“, – pareiškė Christophas Stegmansas, atsakydamas į klausimą apie gandus, dėl kurių krito euras Azijos rinkose.

Kol kas neaišku, iš kur kilo šie gandai, ir Ch.Stegmansas pareiškė esąs susirūpinęs dėl jų. Gandai pasklido žurnale „The  Times“ pasirodžius straipsniui apie A.Merkel vidaus politikos problemas. Rinka jau buvo nestabili, kilus nuogąstavimų dėl biudžeto krizės Graikijoje įtakos eurui.

Nesiliaujantys ginčai A.Merkel dešiniųjų centristų Vyriausybėje įvairiais klausimais, tarp jų – dėl mokesčių mažinimo, Afganistano ir sveikatos apsaugos politikos, aptemdė jos antrojo laikotarpio pradžią.  Kai kurie Krikščionių demokratų partijos nariai šią savaitę apkaltino A.Merkel nesugebėjimu pakankamai parodyti savo lyderystės.

Apklausa, kurią praėjusią savaitę surengė televizijos kanalas ARD, parodė, kad, palyginti su gruodžiu, A.Merkel remiančių žmonių sumažėjo 11 procentų (iki 59 procentų). Jai tai – mažiausias rodiklis nuo 2006 metų pabaigos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius