Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlynas reikalauja JAV atsakymų dėl pranešimų apie šnipinėjimą ES biuruose

Vokietijos teisingumo ministrė sekmadienį paragino Jungtines Valstijas nedelsiant pasiaiškinti dėl žiniasklaidos pranešimo, kad Vašingtonas šnipinėjo Europos Sąjungos (ES) biurus, ir sakė, jog tai primena Šaltąjį karą.
Žiūronai
Žiūronai / SXC nuotr.

„Amerikiečiai ... galiausiai turi nedelsdami ir nuodugniai paaiškinti, ar žiniasklaidos pranešimai apie visiškai neproporcingas JAV pasiklausymo priemones Europos Sąjungoje yra tikslūs, ar ne“, – sakoma Sabine Leutheusser-Schnarrenberger pareiškime.

„Mums neįsivaizduojama, kad mūsų draugai JAV laiko europiečius priešais, – sakė ji. – Jeigu šie žiniasklaidos pranešimai yra tikslūs, tai primena veiksmus tarp priešų per Šaltąjį karą“.

Vokiečių savaitinis žurnalas „Der Spiegel“ rašė, jog nauji įtarimai, priskiriami buvusiam JAV žvalgybos kontraktininkui Edwardui Snowdenui, rodo, kad Vašingtonas šnipinėjo ES biurus Briuselyje ir Jungtinėse Valstijose, kad buvo įrengti mikrofonai ES diplomatinėje misijoje Vašingtone ir kad buvo infiltruotasi į jos kompiuterių tinklą.

ES delegacija Jungtinėse Tautose (JT) taip pat buvo panašiai stebima, rašė „Der Spiegel“.  Vokiečių ministrė taip pat paragino Europos Komisijos pirmininką Jose Manuelį Barroso „nedelsiant ir asmeniškai“ tuo užsiimti.

Jeigu šie įtarimai yra teisingi, „vargiai bus galima tai paaiškinti naudojant kovos su terorizmu argumentą“, nurodė S.Leutheusser-Schnarrenberger.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius