Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlyne policija iki paryčių kovojo su riaušininkais (nuotraukos)

Vokietijos sostinėje riaušių policija daugiau kaip penkias valandas mėgino sutramdyti akmenis į tvarkos sergėtojus mėtančius kairiųjų kovotojus Gegužės pirmosios dieną prasidėjusių susirėmimų, kurie baigėsi tik šeštadienį paryčiui.
Berlyne ir Hamburge penktadienį paryčiais įvyko susirėmimai su Tarptautinės darbo dienos demonstrantais.
Berlyne ir Hamburge penktadienį paryčiais įvyko susirėmimai su Tarptautinės darbo dienos demonstrantais. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kai kurie žmonės labai agresyviai puldinėjo policininkus“, - sakė Berlyno policijos atstovas spaudai Bernhardas Schodrowski. Nukentėjusių buvo ir tarp policininkų, ir tarp demonstrantų, bet tikslesni duomenys lig šiol dar nepaskelbti.

Naktinės riaušės Berlyne ir Hamburge kilo vakare po visą dieną trukusių protestų, kai kur ir smurto protrūkių, pasireiškusių daugelyje Vokietijos miestų, kur tūkstančiai žmonių per Darbininkų šventę liejo savo pyktį dėl pasaulinės finansų ir ekonomikos krizės.

Berlyne apie 500 kovotojų grupė mėtė akmenis, butelius - tuščius arba su padegamuoju skysčiu, lupo šaligatvio plyteles ir mėtė jas į šalmuotus ir specialia įranga apsitaisiusius riaušių policininkus. Tokie mūšiai tęsėsi iki 2 val, (3 val. Lietuvos laiku). Berlyne veikė daugiau kaip 5 tūkst. policininkų.

Kiek asmenų sulaikyta, kiek sužeista, bus pranešta vėliau šeštadienį.

Hamburge taip pat buvo policijos ir kovotojų susirėmimų. Buvo padeginėjami automobiliai, šiukšliadėžės. Policija riaušininkus vaikė ir vandens patrankomis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius