Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlyne – protestai prieš draudimą apipjaustyti žydus

Šimtai demonstrantų sekmadienį susirinko Berlyne, kur protestuoja prieš draudimą apipjaustyti berniukus. Vokietijos teismas birželį paskelbė, kad religinis apipjaustymas yra vertintinas kaip kūno sužalojimas ir už tai gali būti skiriama bauda. Kilo stiprūs debatai. Žydai teigia, jog taip suvaržyta jų religinė laisvė.
Žydai chasidai
Žydai chasidai / wikimedia.org nuotr.

Anot portalo „Berliner Zeitung.de“, Į demonstraciją Berlyne susirinko ne tik žydai, bet ir musulmonai bei krikščionys. Protestuotojų moto: „Už religinę laisvę, prieš kriminalizavimą ir protegavimą“.

Turkų bendruomenės Vokietijoje vadovas Kenan Kolat įsitikinęs, kad Vokietijoje apipjaustymo tradicijos niekas nesustabdys. Pasak jo, šis ritualas atliekamas laikantis higienos standartų, o ne kokiuose prieškambariuose. 

Vokietijos žydų bendruomenės vadovė Lala Suskind pavadino teismo sprendimą nesuvokiamu. Anot jos, nekompetentingi ir netolerantiški žmonės sugalvojo rezonansinę problemą. Ji įsitikinusi, jog šis ritualas svarbus žydų ir musulmonų identitetui. L.Suskind teigimu, apipjaustymas yra mediciniškai saugus ir Pasaulio sveikatos organizacija jį rekomenduoja.

Vienas žydų rabinų portalui welt. de teigė, jog Vokietijoje medikai turėtų būti mokomi apipjaustymo.

Berlyno teisingumo senatorius Tomas Heilmann trečiadienį paskelbė, jog sostinėje savo vaikus apipjaustantys žydai kol kas dar nebus baudžiami.

Šalies valdžia netrukus ketina priimti įstatymą, kuris įves aiškumo dėl religinio apipjaustymo.

Tuo metu kitame "Berliner Zeitung.de" straipsnyje pakalbintos kelios žydės, auginančios mažus berniukus. Vienos jų laikėsi ritualo, kitos ne. Atsisaiusios tradicijų moterys teigė, jog apipjaustytas vaikas netaps labiau tikinčiu žydu nei neapipjaustytas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius