Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlyne sunkvežimyje nušauto lenko pusbrolis – apie paskutinį pokalbį su juo ir įvertinimą po mirties

Sunkvežimio, kuris Berlyne įlėkė į Kalėdų mugę, vairuotojas Lukaszas Urbanas per išpuolį sėdėjo keleivio vietoje ir bandė užkirsti kelią tragedijai.
Išpuolis Berlyne
Išpuolis Berlyne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia portalas theguardian.com, jo pusbrolis pareiškė, kad L.Urbano šeima buvo apipilta finansinės paramos pasiūlymais, kai įsibėgėjo kampanija, raginanti apdovanoti velionį už ypatingus nuopelnus.

L.Urbanas sunkvežimio kabinoje buvo rastas nušautas, tačiau išpuolio, per kurį žuvo 11 žmonių, dar dešimtys buvo sužeisti, metu jis dar galėjo būti gyvas.

Žuvus 37-erių L.Urbanui, be tėvo ir sutuoktinio liko jo 17-metis sūnus ir žmona. Anot jo pusbrolio Arielio Żurawskio, kuris vadovauja įmonei, kuriam ir priklausė minėtas sunkvežimis, L.Urbanas per paskutinį pokalbį sakė, kad nori grįžti į Lenkiją iki ketvirtadienio, kad per Kalėdas būtų namuose. „Jis ketino nupirkti savo žmonai kalėdinę dovaną“, – sakė A.Żurawskis.

Socialiniame tinkle „Facebook“ ketvirtadienį A.Żurawskis rašė, kad jis sulaukęs daugybės žmonių užklausų – žmonės teiraujasi, ar galėtų paremti L.Urbano šeimą finansiškai. „Mes dėkingi už kiekvieną gerą žodį, kiekvieną gerą darbą ir bet kurią pagalbą. Neįtikėtina, kokia stiprybė slypi šiuose žmonėse“, – teigė jis.

Iki šio ketvirtadienio peticiją, raginančią apdovanoti L.Urbaną Vokietijos ordinu už ypatingus nuopelnus (Bundesverdienstkreuz – vok.), jau pasirašė 2500 žmonių.

Constanze Stelzenmüller, saugumo politikos analitikė Brukingso institute, kuri inicijavo peticiją, leidiniui „the Guardian“ sakė: „Niekada anksčiau nesu rašiusi peticijos ir nemaniau, kad tai darysiu. Tačiau šis vyras tikras didvyris. Atėjo laikas išnaudoti socialinius tikslus geru tikslu – taip galbūt padėti L.Urbano našlei ir sūnui, kurie Kalėdas praleis be jo“.

Įmonėje L.Urbonas turėjo pravardę – „inspektorius“, mat jis, pasak pusbrolio, visuomet laikėsi taisyklių. „Jis sekmadienį nesėsdavo prie sunkvežimio vairo, jei išgerdavo du alaus šeštadienį“, – pasakojo jo pusbrolis.

Pastarasis pirmadienio naktį buvo paprašytas iš nuotraukų atpažinti savo pusbrolio kūną. Vyras teigė tikintis, kad sunkvežimio kabinoje virė kova. „Akivaizdu, kad jis kovojo“, – sakė lenkas. Lenkijos transliuotojui TVP jis teigė, kad L.Urbano veidas buvo ištinęs ir kruvinas.

Anksčiau skelbta, kad lenkas stengėsi iš užpuoliko perimti vairą, jog išgelbėtų mugėje susirinkusius žmones, ir užkirto kelią dar didesniam aukų skaičiui. Tyrėjai praneša apie tai, kad sunkvežimio kabinoje galėjo virti kova, taip pat apie dūrius peiliu. Vyras esą buvo nušautas tik tada, kai sunkvežimis sustojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius