-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 22 /12:37

Berlyno policija surengė reidus prieš įtariamus džihadistų verbuotojus

Vokietijos policija pranešė antradienį Berlyne surengusi aštuonis reidus prieš asmenis, kurie įtariami kurstę žmones vykti į Siriją kovoti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) gretose.
Reidas prieš džihadistus Vokietijoje
Džihadistų paskelbtas vaizdo įrašas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Operacija prasidėjo 6 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Jos taikiniu, be kitų asmenų, tapo ir 51 metų marokietis, įtariamas verbavęs žmones prisijungti prie džihadistų, rašoma policijos išplatintame pareiškime.

Pareigūnai pridūrė turintys informacijos, kad vienas 19 metų makedonietis, kuris, kaip manoma, šiuo metu yra Sirijoje, taip pat galėjo būti prisidėjęs prie verbavimo.

„Ieškome įrodymų, ar šie kaltinimai pamatuoti“, – sakė policijos atstovas ir pridūrė, kad jokių areštų nebuvo atlikta. Vienas iš reidų buvo atliktas asociacijoje, susijusioje su mečete Berlyno centriniame Tempelhofo rajone, nurodė atstovas. Be to, buvo apieškoti dar septyni namai.

AFP fotografas matė, kaip iš vieno pastato, kuriame veikia mečetė, policija išeina su maišais ir konfiskuotais kompiuteriais.

Policija taip pat išlydėjo iš pastato moterį, kuri buvo apsirengusi visiškai kūną dengiančiais drabužiais, taip pat du vaikus. Policijos atstovas nurodė, kad pareigūnai šį tyrimą atlieka jau pusę metų, o reidai buvo pradėti planuoti prieš dvi savaites.

„Neturime aiškių faktų, kas kas nors planuojama Vokietijoje“,– sakė jis, paklaustas, ar esama žinių apie kokius nors rezgamus išpuolius. Tačiau, kaip pažymėjo atstovas, žmonės vyksta kovoti į Siriją, o ten „įgija smurtinį patyrimą, ir vieną dieną gali grįžti į Berlyną“.

Vokietijos žvalgybos institucijų duomenimis, prie džihadistų gretų Irake ir Sirijoje gali būti prisidėję apie 600 Vokietijos piliečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius