-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beveik 1 000 D.Trumpo laikais nuo tėvų atskirtų migrantų vaikų vis dar negrįžo pas šeimas

Kone 1 000 vaikų, kurie Donaldo Trumpo prezidentavimo laikotarpiu buvo atskirti nuo tėvų, kai bandė įvažiuoti į Jungtines Valstijas, dar lieka negrąžinti šeimoms, ketvirtadienį pranešė dabartinė JAV vyriausybė.
Nelegalių migrantų vaikai iš Dominikos Respublikos
Nelegalių migrantų vaikai iš Dominikos Respublikos / „Reuters“/„Scanpix“

Kai 2021 metais sausio mėnesį prezidentas Joe Bidenas pakeitė D.Trumpą, jis pažadėjo greitai atšaukti savo pirmtako vadinamąjį „nulinės tolerancijos“ požiūrį į nelegalią imigraciją, dėl kurio tūkstančiai vaikų, kirtę JAV pietinę sieną, buvo atskirti nuo tėvų.

Darbo grupė, sudaryta koordinuoti sujungimo su šeimomis pastangas, nustatė, kad ketverių metų D.Trumpo valdymo laikotarpiu atskirti 3 924 vaikai, iš kurių 2 926 buvo sujungti su artimaisiais, ketvirtadienį pranešė Krašto saugumo departamentas.

„Iš 998 vaikų, kuriuos dar reikia sujungti su jų šeimomis, dėl 148 jau vyksta sujungimo procesas, o 183 šeimoms apie galimybę susijungti pranešė nevyriausybinė organizacija (NVO), su kuria sudaryta sutartis“, – priduriama pranešime spaudai.

JAV krašto saugumo sekretorius Alejandro Mayorkasas, šios darbo grupės vadovas, ketvirtadienį sakė, kad „mūsų svarbiausias darbas dar nebaigtas“.

„Dar kartą patvirtiname savo įsipareigojimą nenuilstamai dirbti, kad būtų sujungtos kitos šeimos, kurios nukentėjo dėl ankstesnės žiaurios ir nežmoniškos politikos“, – teigė A.Mayorkasas, minėdamas antrąsias Šeimų susijungimo darbo grupės įkūrimo metines.

2017-aisiais, pirmaisiais D.Trumpo valdymo metais, jo administracija iškėlė idėją atskirti vaikus nuo tėvų kaip būdą atgrasyti nuo nelegalios imigracijos – tai buvo viena iš pagrindinių jo rinkimų kampanijos nuostatų.

2018 metų balandžio mėnesį oficialiai pradėta taikyti „nulinės tolerancijos“ politika leido iškelti baudžiamąją bylą visiems, kurie neteisėtai kirto JAV ir Meksikos sieną, todėl tėvai buvo nedelsiant įkalinti be savo vaikų.

Ieškiniai ir visuomenės pasipiktinimas, net jo paties Respublikonų partijoje, privertė D.Trumpo administraciją iki 2018-ųjų birželio sustabdyti šeimų atskyrimą.

Tačiau praktikoje D.Trumpo administracija ir toliau atskyrė šeimas pagal kitą reglamentą, pagal kurį dokumentų neturintys tėvai galėjo būti suimti ir deportuoti, jei jie įvykdė sunkų nusikaltimą.

NVO teigimu, taisyklė buvo netinkamai taikoma nedideliems nusižengimams, ypač kelių eismo taisyklių pažeidimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius