Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beveik pusė lenkų įsitikinę – naujasis prezidentas Andrzejus Duda jų nenuvils

48 proc. lenkų mano, kad Andrzejus Duda bus geresnis valstybės vadovas už kadenciją baigiantį prezidentą Bronislawą Komorowskį, rodo viešosios nuomonės tyrimų instituto (CBOS) surengta apklausa.
Andrzejus Duda švenčia pergalę Lenkijos prezidento rinkimuose
Andrzejus Duda švenčia pergalę Lenkijos prezidento rinkimuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis jos duomenimis, 22 proc. respondentų mano, kad A.Dudos prezidentavimas bus blogesnis. 33 proc. apklaustųjų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Kad A.Duda dirbs šalies interesų labui, mano 47 proc. respondentų. Tuo tarpu 37 proc. apklaustųjų galvoja, kad jis labiausiai rūpinsis politinių grupių, kurioms atstovauja, interesais.

Kalbant apie Lenkijos tarptautines pozicijas, 29 proc. respondentų nurodė manantys, kad būsimasis prezidentas sustiprins šalies tarptautinį autoritetą, o 24 proc. galvoja, kad jis garantuos Lenkijai tvirtesnes pozicijas Europos Sąjungoje.

Tuo tarpu 21 proc. respondentų mano, kad A.Duda susilpnins Lenkijos pozicijas tarptautinėje arenoje, o 20 proc. tą patį galvoja apie šalies pozicijas ES.

Respondentų taip pat buvo klausiama apie galimą A.Dudos prezidentavimo poveikį Lenkijos santykiams su didžiausiomis kaimynėmis. Kaip parodė apklausa, nerimas dėl pablogėsiančių santykių yra didesnis už viltį dėl jų pagerėjimo (atitinkamai 37 ir 13 procentų).

Paklausti apie Lenkijos santykius su Vokietija, 48 proc. respondentų nurodė nesitikintys, kad naujasis prezidentas juos pakeistų, 17 proc. mano, kad dvišaliai santykiai A.Dudos prezidentavimo metu pablogės, o 15 proc. apklaustųjų galvoja, kad naujojo valstybės vadovo dėka jie pagerės.

A. Duda naujuoju Lenkijos prezidentu bus prisaikdintas rugpjūčio 6 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius