-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Beviziai santykiai suaktyvino Estijos ir JAV piliečių keliones

Mažiau nei per metus po bevizių kelionių į Jungtines Valstijas išplėtimo Estijos piliečiams nauja galimybe pasinaudojo beveik 18 tūkst. žmonių.
JAV vėliava
JAV vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak JAV ambasados, praėjusiais finansiniais metais nuo 2008 metų spalio iki 2009 metų rugsėjo pabaigos iš Estijos Jungtinėse Valstijose pabuvojo maždaug 18 tūkst. žmonių – daugiau nei iš Latvijos ir iš Lietuvos.

Estijos piliečiai, turintys biometrinius pasus, gavo galimybę vykti į JAV be vizų nuo 2008 metų lapkričio 17 dienos.  Nauja tvarka taikoma turistinėms ir trumpoms verslo kelionėms.

Bent prieš dvi paras iki kelionės į JAV reikia užpildyti elektroninį prašymą, iš kurio tiesiog per dvi minutes bus aišku, ar jo padavėjo nėra nepageidaujamųjų įvažiuoti į JAV sąraše.  Rusijos arba vadinamųjų pilkųjų pasų savininkams bevizė programa netaikoma.

Kad galėtų įvažiuoti į JAV, Estijos piliečiai turi turėti biometrinius pasus, tokie pasai Estijoje išduodami nuo praėjusių metų gegužės.  Bevizė programa taip pat taikoma Latvijos, Lietuvos, Vengrijos, Čekijos, Slovakijos ir Pietų Korėjos piliečiams. Iki tol bevizis įvažiavimas į JAV galiojo 14-ai vadinamųjų ES senbuvių, iš prisijungusiųjų prie ES 2004 metais šalių į šią programą buvo įtraukta tik Slovėnija.

Iki 2008 metų lapkričio 17 dienos įvažiuoti į JAV be vizų galėjo 27 valstybių gyventojai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius