-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bild“: Vokietijos pajėgos ruošiasi Rusijos puolimui NATO rytiniame flange

Vokietijos laikraščio „Bild“ duomenimis, Bundesveras (Vokietijos ginkluotosios pajėgos) ruošiasi šių metų vasario mėn. galimai įvyksiančiam mišriam Rusijos puolimui NATO rytiniame flange.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Telegram“

Leidinys pažymi, kad, remiantis įslaptintu dokumentu, eskalacija tarp NATO ir Rusijos gali įvykti jau šių metų vasario mėnesį.

Vokietijos gynybos ministerija dokumente išsamiai aprašo galimą „kelią į konfliktą“ tarp Rusijos ir NATO. Jame detaliai aprašomi Rusijos ir Vakarų veiksmai, kurių kulminacija – šimtų tūkstančių NATO karių dislokavimas ir neišvengiama karo pradžia 2025 m. vasarą.

„Bild“ pateikia dokumente numatytą scenarijų, tačiau saugumo sumetimais nepateikia visos informacijos apie NATO karių skaičių ir judėjimą.

Numatomas scenarijus

Bundesvero „Aljanso gynyba 2025“ scenarijus prasidės 2024 m. vasarį. Rusija pradeda dar vieną mobilizacijos bangą ir į kariuomenę papildomai pašauks 200 tūkst. žmonių. Tuomet Kremlius pradeda pavasario puolimą Ukrainoje, kuris iki birželio mėn. nustumia Ukrainos kariuomenę atgal.

Liepos mėn. prasideda slaptas, o vėliau vis labiau atviras Rusijos puolimas prieš Vakarus. Tikimasi kibernetinių atakų ir kitų hibridinio karo formų, daugiausia Baltijos šalyse. Vyksta susirėmimai, kuriais Rusija naudojasi kaip pretekstu pradėti didelio masto pratybas savo teritorijoje ir Baltarusijoje.

Padėties paaštrėjimas, pagal scenarijų, gali įvykti spalio mėnesį, Rusijai perkėlus karius ir vidutinio nuotolio raketas į Kaliningradą. Nuo 2024 m. gruodžio mėn. dirbtinai sukeltas „pasienio konfliktas“ ir „riaušės su daugybe aukų“ Suvalkų koridoriaus teritorijoje.

Tuo metu, kai JAV po rinkimų kelias savaites gali likti be lyderio, Rusija, remiama Baltarusijos, kartoja 2014 m. invaziją į Ukrainą NATO teritorijoje. 2025 m. gegužę NATO priima sprendimą dėl atgrasymo priemonių, „dieną X“ NATO perkelia 300 000 karių į rytinį flangą, įskaitant 30 000 Bundesvero karių.

Scenarijus baigiasi praėjus 30 dienų po „dienos X“. Ar NATO atgrasys Rusiją, scenarijuje lieka atviras klausimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius