-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Billas Clintonas kaltina Vladimirą Putiną carinės didybės manija

Buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas apkaltino Vladimirą Putiną bandymais „atstayti Rusijos didumą“, perspėdamas pasaulio lyderius, kad jie reikalų turi ne su racionaliai mąstančiu politiku, praneša „Business Insider“.
Billas Clintonas ir Vladimiras Putinas
Billas Clintonas ir Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Putinas nori atstatyti Rusijos didumą, ne Šaltojo karo standartais – XIX a. imperiniais standartais“, – trečiadienį „Peter G. Peterson Foundation“ suvažiavime kalbėjo B.Clintonas, atsakinėdamas į dalyvių klausimus.

Kai kurie komentarai, pastaruoju metu pasigirstantys iš Kremliaus, kelia nerimą JAV diplomatų tarpe. Rusijos prezidentas pietryčių Ukrainą ne vieną kartą pavadino „Naująja Rusija“ ir pareiškė, kad Maskva turi teisę kištis ten gyvenančių rusakalbių vardu.

Rusų kilmės amerikiečių žurnalistė Masha Gessen praėjusią savaitę „The Washington Post“ rašė apie kovo 18 dieną V.Putino sakytą kalbą, kurioje jis „aiškiai parodė manantis, kad sienos, kurios buvo nubrėžtos dar seniau, iškart po 1917-ųjų revoliucijos, turi būti pakeistos“.

„Kitaip sakant, jis šiuolaikinę Rusiją nori padaryti Rusijos imperijos, kokia ji buvo carų laikais, įpėdine“, – rašė ji.

V.Putinas Ukrainos nelaiko nepriklausoma valstybe. Dalį jos jis mano esant teisėta Rusijos dalimi, o kitą dalį – prisirpusiu grobiu Vakarų Europos šalims.

Pasak M.Gessen, V.Putinas Ukrainos nelaiko nepriklausoma valstybe. Dalį jos jis mano esant teisėta Rusijos dalimi, o kitą dalį – prisirpusiu grobiu Vakarų Europos šalims.

„Dalis šiandieninės jos teritorijos buvo Čekoslovakijoje, dalis Vengrijoje, dalis Austrijoje, dalis Austrijos-Vengrijos imperijoje, dalis Lenkijoje“, – pareiškė jis kasmetiniame pranešime balandžio mėnesį.

Kai Rusija kovo mėnesį aneksavo Krymą, Baracko Obamos administracija taip pat apkaltino V.Putiną elgiantis XIX amžiaus standartais.

„XXI amžiuje paprasčiausia nepriimtina elgtis kaip XIX amžiaus vadovui ir įsiveržti į kitą šalį visiškai sufabrikuotu pretekstu“, – sakė JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry.

Buvusi valstybės sekretorė ir tikėtina Demokratų partijos kandidatė į JAV prezidentus 2016-ųjų rinkimuose Hillary Clinton taip pat yra pakomentavusi, kad V.Putinas užsibrėžė misiją „atstatyti Rusijos didumą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius