Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Bjauriausi incidentai oro uostuose: keleiviai žeminami ir mušami (video)

Patikrinimas oro uostuose prieš lipant į lėktuvą paprastai būna tik nereikšminga procedūra. Tačiau kartais ji baigiasi traumomis ar pažeminimais. Portalas news.com.au atrinko keletą incidentų oro uostuose per pastaruosius kelis metus, kurių dalyviams noras skraidyti, matyt, dingo ilgam.
Patikra oro uoste
Patikra oro uoste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Patikrinimas vos nesibaigė smegenų sutrenkimu, 2007-ieji

Robin Kassner į itin nemalonią situaciją pakliuvo Vašingtono oro uoste, iš kur skrido į Niujorką. Oro uoste pro saugumo patikrinimą ji bandė eiti savo krepšyje turėdama buteliuką su skysčiu kontaktiniams lęšiams. Oro uosto saugumo darbuotojai nusprendė ją patikrinti įdėmiau ir taip stipriai sugriebė ją už rankų ir pastūmė, kad moteris smarkiai trenkėsi galva į daiktų patikrai skirtą stalą.

Vėliau moteris buvo sulaikyta kaltinant ją trukdymu atlikti saugumo patikrinimo procedūrą. Tačiau filmuotos medžiagos dėka moteriai pavyko įrodyti savo teisybę ir pateikti 10 mln. dolerių ieškinį oro uostui.

VIDEO: Woman Claims Security at DC Airport Beat Her Up

Moteris priversta replėmis išsiimti auskarus iš krūtų, 2008-ieji

37 metų Mandi Hamlin skrido iš Laboko į Dalasą Jungtinėse Valstijose. Oro uoste metalo detektorius užfiksavo kažkokį metalinį daiktą ties jos krūtine. Moteris paaiškino, kad krūtyse turi auskarus.  Oro uosto saugumo darbuotojai liepė jai šiuos išsiimti.

Nors keleivė ir prašė ją šios operacijos atlikimui palikti tik su moterimis darbuotojomis, vyrai nesutiko, tad M.Hamlin buvo priversta auskarus išsiimti stebint ir vyrams. Su vienu auskaru ji susidorojo nesunkiai, tačiau išsiimant kitą teko pasinaudoti ir replėmis. Moteris nesugebėjo suvaldyti ašarų, ji sakė, kaip darbuotojai vyrukai juokėsi.

Pagyvenęs vyras paliktas be kelnių, 2008-ieji

71-erių metų Robertas Perry keliavo su žmona švęsti 50-ąsias vestuvių metines. Tačiau šventė apkarto dar nė neišskridus – oro uoste metalo detektorius parodė, kad po kelnėmis yra kažkoks metalinis daiktas. Vyras mėgino aiškinti, kad tai – kelio implantas, tačiau pareigūnams tai buvo nė motais. Jie liepė nusiimti diržą. Paskui vienas iš oro uosto darbuotojų taip smarkiai patempė vyriškio kelnes, kad šis liko stovėti prieš visus aplink buvusius žmones vien apatiniais.

Mėginimai pakviesti vadovybę baigėsi nesėkme, nes darbuotoja ėmė tiesiog šaukti: „Čia aš turiu valdžią, čia aš turiu valdžią!“

VIDEO: TSA pulls pants off 71 y/o man with knee implant

Vaikas – teroristų sąraše, 2010-ieji

8-erių Michaelas Hicksas nuo dvejų metų itin kruopščiai tikrinamas oro uostuose. Mat jo pavardė kažkokiu būdu atsidūrė tarp 13500 žmonių, kurie JAV įtariami terorizmu.

Kiekvieną kartą skrendant specialiai jam patikrinti kviečiama oro uosto saugos tarnybos vadovybė, atliekamos papildomos patikros.

Beje, šių metų balandį apie tai, kad jų vaikas yra įtariamųjų teroristų sąraše, sužinojo ir amerikiečiai šešiametės Alison Mosher tėvai.

Vaikas priverstas patikrinimą atlikti be būtinos medicininės įrangos, 2010-ieji

4-metis berniukas Filadelfijos oro uoste nesulaukė jokios atjautos ir gailestingumo. Įgimtą ligą turintis ir be kojų sutvirtinimų negalintis vaikščioti vaikas buvo priverstas metalo detektoriaus patikrinimą atlikti nuėmus jam kojų sutvitinimus. Nors tėvai sakė, kad be jų berniukas negali paeiti, oro saugumo darbuotojai į kalbas nesileido.

Vėliau oro uosto vadovybė pripažino, kad toks reikalavimas negalėjo būti pateiktas.

Vaikas išrengtas oro uoste, 2010-ieji

JAV Jutos valstijoje esančio Solt Leik Sičio oro uoste keleiviai tapo incidento liudininkais – oro uosto saugumo darbuotojai be jokių ceremonijų išrengė vaiką.

Šį incidentą nufilmavo kiti keliautojai mobiliuoju telefonu.

VIDEO: Young Boy Strip Searched by TSA (New link to TSA lies interview)

Patikra virto seksualiniu priekabiavimu, 2010-ieji

Erin Chase teigia, kad Deitono oro uoste patikra jai virto tikru seksualiniu priekabiavimu. Savo įspūdžius ji aprašė tinklaraštyje.

Moteris teigia, kad oro uoste ji buvo atskirta nuo vaiko ir oro uosto darbuotoja ją itin nuodugniai rankomis apieškojo, čiupinėdama krūtis bei tarpukojį.

Patikros metu apsišlapino, 2010-ieji

Į vestuves keliavęs vyras buvo pažemintas Detroito oro uoste. Thomas Sayeris buvo atrinktas papildomam patikrinimui.

Po operacijos jam buvo įtaisytas specialus prietaisas, kuris surenka šlapimą. Nors vyras mėgino sakyti, kad šis prietaisas yra itin jautrus, oro uosto darbuotojai perspėjimų nepaisė ir pažeidė aparatą.

To pasekoje visas prietaise buvęs šlapimas išsiliejo ant vyro. Po oro uostą jis buvo priverstas vaikščioti pasmirdęs šlapimu.

Oro uosto darbuotojai juokėsi iš moters krūtų, 2010-ieji

23 metų amerikietė padavė į teismą oro uostą už tai, kad per patikrą jai buvo pakelti marškinėliai, ir darbuotojai juokėsi žiūrėdami į jos krūtis kitų keleivių akivaizdoje.

Moteris buvo atrinkta papildomai apžiūrai, ir darbuotojai be jokių ceremonijų pakėlė jos marškinėlius, apžiūrinėjo krūtis ir vėliau dar kurį laiką juokavo šia tema.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje