Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

„Bloomberg“: Rusija netrukus gali turėti naują sąjungininką Europoje

Šį šeštadienį Slovakijoje vyks rinkimai, kuriuose gali laimėti prorusiškomis pažiūromis garsėjančio buvusio ministro pirmininko Roberto Fico partija „Smer“.
Robertas Fico
Robertas Fico / „Scanpix“ nuotr.

Naujienų portalo „Bloomberg“ duomenimis, R.Fico, ilgiausiai Slovakijoje dirbęs ministras pirmininkas, 2018 m. buvo priverstas atsistatydinti. Dabar savo rinkimų kampanijoje jis aktyviai naudojasi baime dėl karo Ukrainoje padarinių.

„R.Fico pažadėjo nutraukti karinę pagalbą Ukrainai, pavadino Slovakijos prezidentę "Amerikos agentu“ ir nepritaria Ukrainos narystei NATO. Iki šiol Slovakija apskritai tvirtai palaikė Kyjivą, tačiau naujausios apklausos rodo, kad daugiau nei pusė slovakų dėl karo kaltina Vakarus arba Ukrainą“, – rašo „Bloomberg“.

Tuo pat metu Europos ir Slovakijos priežiūros institucijos vis labiau nerimauja, kad prieš rinkimus vietos socialinėje žiniasklaidoje aktyviai skleidžiama dezinformacija ir prokremliška ideologija. ES jau įspėjo socialinės žiniasklaidos savininkus dėl didžiulių baudų, jei jie nekovos su užsienio propaganda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius