-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bolivijoje sulaikytas buvęs italų kovotojas Cesare Battisti

Buvęs Italijos kovotojas Cesare Battisti, Romoje ieškomas dėl praeito amžiaus 8-ame dešimtmetyje įvykdyto keturių žmonių nužudymo, buvo sulaikytas Bolivijoje ir bus išduotas Brazilijai, sekmadienį pranešė naujojo brazilų prezidento patarėjas.
Cesare Battisti Brazilijos policininkų apsuptyje
Cesare Battisti Brazilijos policininkų apsuptyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Brazilija Bolivija

C.Battisti buvo sulaikytas Bolivijoje vėlai šeštadienį „ir greitai bus nugabentas į Braziliją, iš kur jis veikiausiai bus išsiųstas į Italiją atlikti laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės“, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Brazilijos prezidento Jairo Bolsonaro vyresnysis užsienio rikalų patarėjas Filipe'as G.Martinsas.

Italija jau seniai siekia C.Battisti ekstradicijos. Buvęs kovotojas ilgus metus gyveno Brazilijoje, o buvęs prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva, dabar kalintis už korupciją, neleido jo išduoti.

C.Battisti, priklausęs radikaliai grupuotei „Ginkluoti proletarai už komunizmą“ (PAC), pabėgo iš vieno kalėjimo Italijoje 1981 metais ir dešimtmečius slapstėsi nuo teisingumo, gyvendamas Meksikoje, Prancūzijoje ir Brazilijoje.

Italijos teismas 1993 metais jį nuteisė nedalyvaujant kaltinamajam už keturių žmonių nužudymą 8-ame dešimtmetyje ir skyrė jam laisvės atėmimą iki gyvos galvos. Tačiau C.Battisti neigė žudęs žmones.

Brazilija 2009 metų sausį suteikė jam politinio pabėgėlio statusą, o dėl šio sprendimo ekstradicijos procesas buvo sustabdytas.

Tačiau po aštuonių mėnesių Aukščiausiasis Teismas šį sprendimą pripažino negaliojančiu ir pareiškė pageidaujantis išduoti C.Battisti Italijai, tačiau tuo metu paskutinį žodį tarė L.I.Lula da Silva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius