-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Borisas Nemcovas ragino Vladimirą Putiną atsistatydinti ir reikalavo naujų rinkimų

Vienas Rusijos opozicinio judėjimo „Solidarumas“ lyderių, Borisas Nemcovas, pareiškė, kad Rusijai reikia naujų parlamento ir prezidento rinkimų.
„Milijonų maršo“ mitingas Maskvoje
„Milijonų maršo“ mitingas Maskvoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Naujų Dūmos rinkimų, naujų prezidento rinkimų visuomenei kontroliuojant“, – pareiškė jis per akciją „Milijonų maršas“ A.Sacharovo prospekte Maskvoje.

„Jeigu mes nepareikalausime Putino atsistatydinimo, jeigu mes nepareikalausime naujų prezidento rinkimų, mes nieko šalyje nepakeisime“, – sakė jis.

„Dar viena gera naujiena – niekas netikėjo, kad kairieji, liberalai, nacionalistai gali kartu susitarti dėl politinių reikalavimų, o dar sunkiau – dėl socialinių ekonominių. Noriu jums pranešti, kad mes susitarėme“, – pabrėžė B.Nemcovas.

„Mūsų politiniai reikalavimai itin aiškūs – nedelsiant paleisti politinius kalinius, surengti naujus, sąžiningus, visuomenės kontroliuojamus parlamento ir prezidento rinkimus“, – pareiškė B.Nemcovas.

„Reikia apriboti prezidento valdžią, reikia keisti konstituciją, reikia stiprinti parlamento vaidmenį“, – tęsė jis ir pridūrė, kad šie reikalavimai yra šeštadieninio „Milijonų maršo“ rezoliucijos tekste.

Mitinge rėžęs kalbą Rusijos Dūmos deputato mandatą praradęs Genadijus Gudkovas išreiškė opozicijos nuomonę, kad siekiant politinių reformų būtina tęsti masines akcijas.

„Mes turime tęsti šias visos Rusijos protesto akcijas. Dar kelios akcijos – ir jos privers valdžią daryti rimtas politines nuolaidas“, – sakė jis opozicijos mitinge.

G.Gudkovas paaiškino, kad naujų protesto akcijų reikia norint pasiekti kad Rusijoje būtų surengti nauji rinkimai ir liautųsi „politinės represijos“.

„Mes neleisime paversti mūsų šalį GULAGu“, – pareiškė jis, kurio pasirodymas tribūnoje buvo sutiktas plojimais.

Akcijos dalyviams G.Gudkovas pareiškė, kad dabartinės valdžios tvirtumas silpnėja ir kad protestų judėjimas jau pagimdė naują Rusiją – Rusiją, kurioje yra pilietinė visuomenė.

„Mes šiandien siunčiame valdžiai dar vieną labai grėsmingą, bet taikų perspėjimą... Mes suteikiame valdžiai dar šiek tiek laiko. Tačiau, jeigu jie ir toliau spjaudys į mūsų piliečių veidus, mes jiems atsakysime, ir atsakymas jiems nepatiks“, – kalbėjo buvęs deputatas.

Jis dar pabrėžė, kad pagrindinis protestuojančiųjų reikalavimas – sąžiningi rinkimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius