Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Boriso Nemcovo nužudymo byloje pateikti kaltinimai dar vienam įtariamajam

Dar vienam įtariamajam – Chamzatui Bachajevui – suimtam kovo 8 d., pareikšti kaltinimai prisidėjus prie Boriso Nemcovo žmogžudystės. Agentūros „Interfaks“ duomenimis, būtinos teisinės procedūros pradėtos dar penktadienį.
Anzoras Gubaševas
Anzoras Gubaševas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Manoma, kad pirmadienį, kovo 16 d., oficialūs kaltinimai bus pareikšti ir dar vienam sulaikytajam – Lefortovo kalėjime laikomam Šagitui Gubaševui.

Penktadienį, kovo 13 d., Maskvos upėje, netoli Moskvoreckio tilto, ant kurio buvo nušautas B.Nemcovas, rasti du pistoletai.

Tyrėjai nustatė, kad vienas iš jų tikrai nėra susijęs su šia žmogžudyste. Antrojo ginklo ekspertizė dar nebaigta.

Kaltinimai pateikti ne visiems

Primename, kad Maskvos Basmannajos teismas davė orderį suimti iš viso 5 asmenis: Zaurą Dadajevą, Anzorį Gubaševą, Šagitą Gubaševą, Tamerlaną Eskerchanovą ir Chamzatą Bachajevą.

Broliai Gubaševai ir jų pusbrolis Dadajevas sulaikyti Ingušijoje kovo 7 d.  Eskerchanovas ir Bachajevas – naktį į kovo 8 d. Odincovo rajone

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anzoras Gubaševas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anzoras Gubaševas

Pamaskvyje. Kovo 7-osios vakarą Grozne susisprogdino Beslanas Šavanovas, kurį Rusijos teisėsauga įtarė suplanavus B.Nemcovo žmogžudystę kartu su Dadajevu.

Kol kas oficialūs kaltinimai pateikti trims iš penkių sulaikytųjų: Z.Dadajevui (jis kaltinamas nušovęs opozicionierių), Anzoriui Gubaševui ir Chamchatui Bachajevui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius