Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Boriso Nemcovo žmogžudystė: kodėl šalia Kremliaus buvo išjungtos net 7 stebėjimo kameros?

Boriso Nemcovo žmogžudystė prie pat Kremliaus sienų stebina ne tik planuotojų bei vykdytojų įžūlumu. Iki šiol taip ir lieka neaišku, kodėl žmogžudystės momentą užfiksavo tik viena kamera, įrengta toliausiai nuo nužudymo vietos. Ir kodėl net 7 stebėjimo kameros, esančios arčiau Maskvos širdies, tuo metu buvo išjungtos?
Neveikiančios saugumo kameros Maskvos centre
Neveikiančios saugumo kameros Maskvos centre / Igorio/Twitter nuotr.

Po internetą keliauja nuotrauka, kurioje sužymėtos kelios visai arti B.Nemcovo žūties vietos įrengtos kameros. Dvi kameros (nuotraukos) dešinėje pusėje ir penkios kairėje. Nė viena iš jų neveikė pačiame Maskvos centre, šalia Kremliaus, kuris yra labiausiai saugoma V.Putino citadelė.

Gal kameros buvo išjungtos tyčia, jei žmogžudystę planavo Kremliaus tarnai?

Be to, šalia yra ne tik daugybė prekybos centrų, tiltas (taip pat strateginis, saugotinas objektas), bet ir „Balčiug Kempinsky“ viešbutis, kuriame gyvena patys svarbiausi užsienio svečiai – nuo politikų iki Holivudo žvaigždžių.

Todėl šiame rajone itin gausu policijos ir saugumo tarnybų agentų.

Kelios versijos

Kyla klausimas: gal kameros buvo išjungtos tyčia, jei žmogžudystę planavo Kremliaus tarnai?

Populiarus Rusijos tinklaraštininkas Igoris, išplatinęs šią nuotrauką, rašo: „Turiu dvi versijas. Apie pirmąją dar patylėsiu... O antroji, kad nėra čia jokios sąmokslo teorijos. Viskas yra daug paprasčiau. Tiesiog buvo išvogti pinigai, skirti kamerų stebėjimo programoms instaliuoti.“

Todėl belieka analizuoti vienintelį iš aštuonių galimų įrašų, iš kurio aiškėja tik tiek, kad žudikas laukė Boriso Nemcovo ant laiptų, vedančių ant tilto. Jam padėjo ir sniego valymo mašina, visiškai užstojusi epicentrą svarbiausią akimirką. Nušovęs opozicionierių žudikas įšoko į baltą automobilį. Skurdi informacija, tiesa? Sunku patikėti, kad dauguma saugumo kamerų miesto centre neveikė, nes buvo taisomos („Moskovskij komsomolec“).

Tiesa, Maskvos federalinės saugumo tarnybos pareigūnai suskubo neigti informaciją, kad šios kameros neveikė („Moskovskij komsomolec“).

Jie teigia, kaip rašo „The Guardian“, kad „tyrėjams perduoti visi užfiksuoti duomenys“.

Vis dėlto FSB pareigūnai ir Kremliaus apsaugos tarnyba bent jau oficialiai praneša, kad jų kameros įvykio neužfiksavo, nes „jos filmavo tik Kremliaus sienas, o ne Moskvoreco tiltą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius