-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Borisui Johnsonui atšaukus vizitą, Maskva pažėrė kritikos Londonui

Rusija sekmadienį pareiškė, kad Didžioji Britanija, kurios užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas dėl Kremliaus paramos Sirijos režimui atšaukė planuotą vizitą Maskvoje, „neturi realios tarptautinės įtakos“ ir yra "savo strateginių partnerių šešėlyje".
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Pasak Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešimo, sprendimas atšaukti vizitą „dar kartą patvirtina abejones dėl dialogo su britais, kurie neturi savo pozicijos daugeliu aktualiausių šiandienos problemų, pridėtinės vertės“.

Didžioji Britanija „neturi realios įtakos tarptautinių reikalų eigai ir lieka savo strateginių partnerių „šešėlyje“, pareiškė ministerija.

„Mes nemanome, kad dialogas su Londonu mums yra reikalingesnis nei jam (su mumis),“ – pridūrė ji.

Pranešime taip pat teigiama, kad „yra esminis to, kas vyksta Sirijoje, ir Rusijos pastangų išspręsti krizę nesupratimas ar nežinojimas“.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius šeštadienį paskelbė kitą savaitę nevyksiantis į Maskvą, nes „įvykiai Sirijoje iš pagrindų pakeitė padėtį“.

„Dabar mano prioritetas – toliau palaikyti kontaktus su JAV ir kitais, artėjant G-7 (Didžiojo septyneto) susitikimui balandžio 10–11 dienomis“, – nurodė B.Johnsonas, į Maskvą turėjęs vykti pirmadienį.

„Apgailestaujame, kad Rusija toliau palaiko (Sirijos prezidento Basharo al) Assado režimą net po cheminės atakos prieš nekaltus civilius“, – pridūrė jis.

B.Johnsonas paragino Rusiją daryti „viską, kas įmanoma, kad Sirijoje būtų pasiektas politinis sprendinys, ir bendradarbiauti su likusia tarptautine bendruomene, jog būtų užtikrinta, kad sukrečiantys praėjusios savaitės įvykiai niekada nebepasikartotų“.

Užsienio reikalų sekretorius nusprendė atšaukti kelionę į Maskvą po įtariamos Sirijos pajėgų cheminės atakos sukilėlių kontroliuojamame Chan Šeichūno mieste. Padėtį šalyje stebinčios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ duomenimis, per praėjusį antradienį įvykdytą ataką žuvo mažiausiai 86 žmonės.

Maskva siekia nukreipti kaltinimus dėl šios atakos nuo savo ilgamečio sąjungininko Sirijos prezidento Basharo al Assado ir teigia, kad Sirijos lėktuvai smogė sukilėlių ginklų sandėliui, kuriame į bombas buvo dedamos „nuodingos medžiagos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius