-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 18

Branduolinis supervalstybių konfliktas – praeities šmėkla ar aktuali grėsmė?

Praėjusį mėnesį nuskambėjęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimas, kad jo šalis traukiasi iš paskutinio likusio branduolinių ginklų kontrolės pakto su Jungtinėmis Valstijomis, Amerikoje sujudino ilgai snaudusias baimes.
Branduolinis karas
Branduolinis karas / 123rf.com nuotr.

Amerikos branduolinės pajėgos tapo itin budrios, žmonės puolė ieškoti, kur yra artimiausia slėptuvė nuo branduolinio išpuolio, iš parduotuvių lentynų dingo tualetinis popierius ir pieno milteliai... bent jau V.Putino svajonėse, turint omenyje jo fantaziją grąžinti Rusiją į Šaltojo karo baubų laikus.

Vis dėlto V.Putino pareiškimas buvo daugiausia interpretuotas taip, kaip ir reikėtų – kaip žvanginimas kardais, siekiant įtikinti savo nusivylusius piliečius, kad karas prieš Ukrainą iš tikrųjų yra žūtbūtinis supervalstybių susidūrimas.

Atrodė, kad dauguma amerikiečių per daug nekreipė dėmesio į šią naujieną; daugelis tikriausiai turi tik miglotą supratimą apie tai, apie ką buvo „New START“ paktas, formaliau žinomas kaip Naujoji strateginių ginklų mažinimo sutartis ( New Strategic Arms Reduction Treaty).

Kai kurie galbūt nustebo, kad apskritai dar buvo likę kažkokių susitarimų tarp JAV ir Rusijos, kuriuos buvo galima nutraukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius