-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilija Jeruzalėje atidarė prekybos biurą, žengdama žingsnį ambasados perkėlimo link

Brazilija sekmadienį Jeruzalėje atidarė prekybos biurą, o atidarymo ceremonijoje dalyvavo brazilų lyderio Jairo Bolsonaro sūnus ir Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu.
Brazilijos vėliava
Brazilijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Per ceremoniją Eduardo Bolsonaro, kuris yra įstatymų leidėjas, sakė, kad jo tėvas siekia įgyvendinti metų pradžioje duotą pažadą perkelti Brazilijos ambasadą Izraelyje iš Tel Avivo į Jeruzalę.

„Jis man pasakė, kad tikrai – tai yra įsipareigojimas – jis perkels ambasadą į Jeruzalę, jis tai padarys“, – kalbėjo E. Bolsonaro.

J.Bolsonaro sausį pažadėjo pasekti JAV prezidento Donaldo Trumpo kontroversišku pavyzdžiu ir perkelti savo šalies ambasadą į Jeruzalę.

Kai brazilų lyderis kovą lankėsi Izraelyje, jis paskelbė, kad jo šalis ketina atidaryti prekybos biurą šiame ginčijamame mieste.

Izraelis laiko visą Jeruzalę savo sostine, tuo metu palestiniečiai mato Rytų Jeruzalę kaip savo būsimos valstybės sostinę.

Praktiškai visos pasaulio šalys laiko savo ambasadas Tel Avivo mieste ir tvirtina, kad Jeruzalės statusas privalo būti išaiškintas Izraelio ir palestiniečių taikos derybose.

Jungtinės Valstijos 2018-ųjų kovą sulaužė dešimtmečius gyvavusį tarptautinį sutarimą perkeldamos savo ambasadą Izraelyje į Jeruzalės miestą. Kol kas jų pavyzdžiu pasekė tik Gvatemala. Paragvajus taip pat buvo žengęs tokį žingsnį, bet vėliau persigalvojo.

Vengrija taip pat turi atidariusi Jeruzalėje savo prekybos biurą.

Būgštaujama, kad ambasados perkėlimas gali sukelti grėsmę Brazilijos pelningam mėsos eksportui į arabiškas rinkas, bet E. Bolsonaro tvirtino, kad jo šalis nori tinkamai parengti perkėlimo procesą.

„Norime perkelti [ambasadą] į Jeruzalę ne vien Brazilijos labui, norime būti pavyzdžiu likusiai Lotynų Amerikai“, – kalbėjo brazilų įstatymų leidėjas, vadovaujantis parlamento Užsienio reikalų ir nacionalinės gynybos komisijai.

Tuo metu B.Netanyahu per prekybos biuro atidarymą atkreipė dėmesį į „prezidento Bolsonaro įsipareigojimą atidaryti ambasadą Jeruzalėje kitais metais“.

Izraelio premjeras dėkojo didžiausiai Pietų Amerikos šaliai už paramą tarptautiniuose forumuose ir paminėjo neseniai žydų valstybės Brazilijai skirtą pagalbą kovai su gamtos nelaimėmis.

„Izraelis padėjo ir visuomet padės Brazilijos žmonėms ir mūsų bendrai draugystei“, – tvirtino B.Netanyahu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius