-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje dėl sausio 8-osios riaušių areštuotas vienas buvęs J.Bolsonaro ministras

Brazilijos žiniasklaida pranešė, kad anksti šeštadienį buvo areštuotas buvęs eksprezidento Jairo Bolsonaro ministras, siejamas su sausio 8-osios įvykiais, kai protestuotojai nusiaubė prezidentūros, Kongreso ir Aukščiausiojo Teismo pastatus.
J.Bolsonaro šalininkai susirėmė su policija
J.Bolsonaro šalininkai susirėmė su policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tūkstančiai vadinamųjų „bolsonaristų“ sekmadienį įsiveržė į vyriausybės būstines sostinėje, daužė langus ir baldus, niokojo neįkainojamus meno kūrinius ir paliko grafiti užrašus, raginančius įvykdyti karinį perversmą.

Po įvykių, kurių visa žala vis dar skaičiuojama, buvo sulaikyta daugiau kaip 2 000 riaušininkų.

Aukščiausiojo Teismo teisėjas penktadienį paskelbė, kad J.Bolsonaro bus įtrauktas į tyrimą dėl įvykių, kuriuos išprovokavo pyktis dėl kraštutinių dešiniųjų lyderio pralaimėjimo Luizui Inacio Lula da Silvai prezidento rinkimuose.

Andersonas Torresas, kuris buvo paskutinis J.Bolsonaro teisingumo ministras, buvo suimtas, kai atvyko į Braziliją iš Jungtinių Valstijų, kur jis ir jo buvęs viršininkas buvo tuo metu, kai žmonės įsiveržė į vyriausybines įstaigas.

Jis buvo ieškomas pagal Aukščiausiojo Teismo orderį dėl įtariamo sąmokslo su riaušininkais ir kaltinamas aplaidumu dirbant sostinės saugumo vadovu.

Naujasis Brazilijos teisingumo ministras Flavio Dino, pakeitęs A.Torresą, penktadienį pareiškė, kad valdžios institucijos duos jo pirmtakui laiko iki pirmadienio grįžti į Braziliją arba jam grės ekstradicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius