Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje į eksprezidento rinkimų kampanijos koloną paleista šūvių, niekas nenukentėjo

Brazilijoje į buvusio valstybės vadovo Luizo Inacio Lulos da Silvos, vėl siekiančio prezidento posto, rinkimų kampanijos autobusus antradienį buvo paleisti trys šūviai, bet niekas nebuvo sužeistas, pranešė jo Darbininkų partijos (PT) lyderė.
Naujoji Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff perima valdžios įgaliojimus iš savo pirmtako Luizo Inacio Lulos da Silvos.
Naujoji Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff perima valdžios įgaliojimus iš savo pirmtako Luizo Inacio Lulos da Silvos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Brazilija

Incidentas įvyko autobusų kolonai važiuojant iš vieno miesto į kitą pietų Brazilijoje, L.I.Lulai sa Silvai dalyvaujant kampanijoje prieš spalio 7-ąją įvyksiančius prezidento rinkimus.

„Į mūsų koloną taikosi fašistinės grupės, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė L.I.Lula da Silva. – Jie jau mėtė kiaušinius, akmenis. Šiandien jie paleido šūvį į autobusą.“

PT prezidentė Gleisi Hoffmann naujienų agentūrai AFP telefonu sakė, kad du šūviai pataikė į autobusą, kuriuo važiavo žurnalistai, o trečias – į kitą transporto priemonę.

Pasak G.Hoffmann, ji ir L.I.Lula da Silva važiavo vieninteliu autobusu, į kurį nebuvo pataikyta.

Partijos lyderė taip pat sakė, jog bandoma nustatyti, ar tai buvo pasikėsinimas nužudyti L.I.Lulą da Silvą.

Dviem dienomis anksčiau L.I.Lula da Silva ir jo palyda per vieną kampanijos sustojimą buvo apmėtyti kiaušiniais ir akmenimis. Tuomet pasipiktinęs L.I.Lula da Silva savo interneto svetainėje parašė, kad kalti „vandalai, fašistai“.

Nors 72 metų eksprezidentas Brazilijoje tebėra labai populiarus, jo kampaniją temdo tamsus teisinis debesis, galintis sužlugdyti jo bandymą grįžti į valdžią.

Pirmadienį Brazilijos teismas atmetė jo apeliaciją dėl nuosprendžio už korupciją. L.I.Lula da Silva gali 12-ai metų būti pasiųstas į kalėjimą ir netekti teisės užimti valstybinį postą, bet Aukščiausiasis Teismas dar svarsto jo argumentą, kad jis neturėtų būti įkalintas, kol neišnaudojo visų apskundimo galimybių.

Aukščiausiojo Teismo sprendimas šiuo klausimu turi būti priimtas balandžio 4 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius