Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Brazilijoje per potvynius ir nuošliaužas žuvo 56 žmonės, dar 67 dingo be žinios

Pietinėje Brazilijoje per potvynius ir purvo nuošliaužas, kilusias po smarkių audrų pastarosiomis dienomis, žuvo 56 žmonės, dar 67 dingo be žinios, šeštadienį pranešė šalies civilinės gynybos agentūra.
Gilvan Rocha/Agencia Brasil / ZUMAPRESS.com
Gilvan Rocha/Agencia Brasil / ZUMAPRESS.com

Pietų Rio Grandės valstijoje dėl sparčiai kylančio vandens lygio buvo apsemtos užtvankos ir iškilo grėsmė Porto Alegrės didmiesčiui, kurio valdžia stengėsi evakuoti kai kuriuos apsemtus rajonus.

Gelbėtojams buvo labai sunku pasiekti nelaimės ištiktus miestus.

Ištisi gyvenamieji rajonai atsidūrė po vandeniu, galingos srovės nuniokojo kelius ir tiltus.

Pasak vietos pareigūnų, nuo pirmadienio Pietų Rio Grandės valstijoje audra padarė žalos mažiausiai 265 savivaldybėms, sužeidė dešimtis žmonių ir privertė bėgti iš namų daugiau kaip 24 tūkst. žmonių, iš kurių trečdalis apsistojo laikinose prieglaudose.

Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva (Luisas Inasiju Lula da Silva) ketvirtadienį apsilankė regione ir pažadėjo, kad „netrūks nei žmogiškųjų, nei materialinių išteklių“ reaguojant į nelaimę, dėl kurios jis kaltino klimato kaitą.

Klimatologas Francisco Eliseu Aquino (Franciskas Elizėjus Akinas) penktadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad pražūtingos audros kilo dėl klimato kaitos ir meteorologinio reiškinio „El Nino“.

Didžiausioje Pietų Amerikos šalyje pastaruoju metu dažnai pasitaiko ekstremalių oro sąlygų, įskaitant rugsėjį praūžusį cikloną, per kurį žuvo mažiausiai 31 žmogus. 

F. E. Aquino teigė, kad dėl ypatingos regiono geografinės padėties jame dažnai susiduria atogrąžų ir poliarinės oro masės, tačiau dėl klimato kaitos šie reiškiniai suintensyvėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius