Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje per riaušes kalėjime žuvo 25 žmonės

Šiaurės Brazilijoje mažiausiai 25 žmonės sekmadienį žuvo per dviejų priešiškų grupuočių susirėmimus viename kalėjime, pranešė vietos žiniasklaida, remdamasi policijos informacija.
Brazilijos policija
Brazilijos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Brazilija

Septynioms aukoms buvo nupjautos galvos, o dar šeši sudegė gyvi per riaušes kalėjime Boa Vistoje – Roraimos valstijos sostinėje, nurodė naujienų portalas G1.

Kruvini susirėmimai įsiplieskė, kai viename kalėjimo „Agricola de Monte Cristo“ bloke laikyti kaliniai įsiveržė į kitą bloką.

Riaušininkai buvo ginkluoti peiliais ir medinėmis lazdomis, portalui pasakojo vieno kalinio žmona, kuri tuo metu lankėsi kalėjime.

Roraimos valstijos teisingumo sekretorius Uzielis Castro sakė, kad riaušės įsiplieskė tuo metu, kai kalėjime vyksta pasimatymai. Pasak jo, apie 100 kalinių artimųjų buvo trumpam paimti įkaitais.

Riaušininkai reikalavo, kad atvyktų teisėjas ir išklausytų jų reikalavimų. Tačiau policijos specialiųjų operacijų dalinys šturmavo kalėjimą, išvadavo įkaitus ir iki sutemstant perėmė įstaigos kontrolę.

„Visi įkaitai buvo paleisti“, – sakė U.Castro ir pridūrė, kad dauguma jų buvo moterys.

Šis kalėjimas yra už maždaug 3,4 tūkst. km į šiaurės vakarus nuo Rio de Žaneiro, su Venesuela besiribojančioje valstijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius