Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje sugriuvus bažnyčiai žuvo 9 žmonės, 93 sužeisti (atnaujinta 16.08 val., nuotraukos)

Brazilijos didžiausio miesto San Paulo ugniagesiai pirmadienio naktį šviečiant galingiems prožektoriams ieškojo žmonių kūnų bažnyčioje, kuriai sugriuvus sekmadienio vakarą žuvo mažiausiai devyni maldininkai, o dar 93 buvo sužeisti.
Brazilijoje sugriuvo bažnyčia.
Brazilijoje sugriuvo bažnyčia. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gatvėse prie evangelikų Atgimimo Kristuje bažnyčios, stovinčios pietiniame Kambusi priemiestyje, išsirikiavo ugniagesių ir greitosios pagalbos automobiliai.

Policija neleido prieiti smalsiems gyventojams ir praeiviams, o iš griuvėsių ištraukti kūnai buvo nešami į greitosios pagalbos automobilius. Sielvarto apimtiems artimiesiems informacija buvo pateikiama netoliese įsikūrusioje parduotuvėje.

Pasak gelbėtojų, žuvusiųjų gali būti daugiau. Valstijos sukarintos policijos ugniagesių tarnybos atstovas naujienų agentūrai AFP nurodė, jog „baiminamasi, kad esama daugiau kūnų“, palaidotų po griuvėsiais.

Pasak liudininkų, šio didelio pastato stogas įgriuvo sekmadienį 19 val. vietos (vidurnaktį Lietuvos) laiku.

„Pasigirdo didžiulis trenksmas, o tada visur pradėjo bėgioti žmonės. Mačiau daug sužeistų žmonių; kilo didelė panika, šauksmai ir sumaištis... Vėliau buvo mėginama išgelbėti po griuvėsiais įstrigusius žmones“, – Brazilijos žiniasklaidai sakė vienas išsigelbėjęs vyriškis.

Bažnyčioje, kurioje telpa 3000 žmonių,  nelaimės metu buvo daugybė maldininkų, susirinkusių į savaitgalio pamaldas.

Kol kas nežinoma, kodėl griuvo bažnyčios stogas. Pastate neseniai buvo atliktas nedidelis remontas, o pastarosiomis dienomis San Paule smarkiai lijo. Bažnyčia buvo įsikūrusi buvusiame kino teatre.

Brazilijoje ir pasaulyje bažnyčia garsėjo kaip vieta, kurioje 2005 metų gruodį susituokė Kaka – garsus Brazilijos futbolininkas, šiuo metu kalbinamas iš „AC Milan" pereiti į Mančesterio klubą.

Atgimimo Kristuje bažnyčia Brazilijoje susikūrė 1986 metais ir tapo populiari ne tik čia, bet ir Argentinoje, Urugvajuje, JAV bei Japonijoje. Jai priklauso apie 1500 bažnyčių, o nariai šiam judėjimui aukoja nemažas pinigų sumas.

Atgimimo Kristuje įkūrėjai – Estevao (Estevaunas) ir Sonia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius