-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje vežėjai, protestuotojai po J.Bolsonaro pralaimėjimo blokuoja greitkelius

Brazilijoje vežėjai ir kiti protestuotojai pirmadienį blokavo kai kuriuos šalies greitkelius, kaip manoma, protestuodami prieš kraštutinių dešiniųjų Jairo Bolsonaro pralaimėjimą rinkimuose, kuriuose pergalę iškovojo kairiųjų pažiūrų Luizas Inacio Lula da Silva.
Protestuotoja Brazilijoje degina padangas.
Protestuotoja Brazilijoje degina padangas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mato Groso valstijoje centrinėje Brazilijos dalyje, kurioje vyrauja žemės ūkis ir didžiąja dalimi palaikomas J.Bolsonaro, ant greitkelio keliose vietose padegta padangų ir jį blokuoja transporto priemonės, įskaitant sunkvežimius, lengvuosius automobilius bei furgonus, pranešė šį valstijos greitkelį prižiūrinti bendrovė.

Kol kas neaišku, ar šiuos protestus organizavo konkreti grupė. Brazilijoje yra susikūręs galingas, bet griežtos struktūros neturintis vežėjų judėjimas, kuris tvirtai remia J.Bolsonaro.

Vietos žiniasklaida pranešė apie blokuojamus kelius mažiausiai penkiose kitose valstijose, įskaitant Rio de Žaneirą ir San Paulą.

J.Bolsonaro vis dar nepripažino pralaimėjęs L.I.Lulai da Silvai, kuris jį aplenkė mažiau nei 2 procentiniais punktais, bet kurio pergalę jau pripažino rinkimų pareigūnai, virtinė užsienio valstybių lyderių ir net kai kurie svarbūs J.Bolsonaro sąjungininkai.

J.Bolsonaro surinko 49,1 proc. rinkėjų balsų, o už L.I.Lulą da Silvą balsavo 50,9 proc. rinkėjų.

Kol charizmatiškasis kairuolis L.I.Lula da Silva, kuris 2010 metais paliko postą kaip populiariausias prezidentas Brazilijos istorijoje, šventė sugrįžimą, J.Bolsonaro buvo savo oficialioje rezidencijoje sostinėje Brazilijoje.

Pirmadienį jis išvyko iš rezidencijos, nepadaręs jokio pareiškimo, ir nuvyko į prezidentūrą, pranešė naujienų agentūros AFP fotografas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius