Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje vykusiame „Marše už Jėzų“ dalyvavo milijonai

San Paule ketvirtadienį vykusioje tradicinėse „Maršo už Jėzų“ eitynėse dalyvavo iki penkių milijonų žmonių – organizatoriai ir žiniasklaida tai pavadina didžiausia katalikų demonstracija pasaulyje.
Maršo akimirka
Maršo akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Milžinišką minią, kuri žygiavo vienu greitkeliu šiaurinėje miesto dalyje, sudarė apie ketvirtadalis 20 mln. gyventojų turinčio San Paulo žmonių. Šios eitynės pabrėžė faktą, kad Brazilijoje yra didžiausia katalikų bendruomenė pasaulyje.

Renginys buvo organizuotas per Kristaus Kūno ir Kraujo (Devintinių) šventę, minimą praėjus 60 dienų po Velykų. Brazilijoje ši diena yra nacionalinė šventė.

Buvo akivaizdu, kad daugelis maršo dalyvių neabejingi futbolui: jie vilkėjo žalios ir geltonos spalvų Brazilijos nacionalinės futbolo rinktinės marškinėlius, laukdami vėliau šį mėnesį Pietų Afrikos Respublikoje prasidėsiančio pasaulio čempionato.

Tarp procesijos dalyvių važiavo sunkvežimiai su įrengtais garsiakalbiais, per kuriuos buvo leidžiamos religinės giesmės ir himnai.

Organizatorių pranešime sakoma, kad 630 platformų suvažiavo į beveik 12 valandų truksiantį maršą, kuriame dalyvauja įvairių religinių bendruomenių nariai.

Privati naujienų agentūra „Estadao“ nurodė, kad eitynėse tikriausiai dalyvaus iki 5 mln. žmonių, nors pernai dalyvių buvo „tik“ apie milijoną, kaip skelbia policija.

Vykstant šiai procesijai, dar apie du milijonai automobilių mėgino išvažiuoti iš San Paolo: ne tokie pamaldūs gyventojai skubėjo pasiekti paplūdimius ir užmiestį, mėgaudamiesi neoficialiu keturių dienų ilguoju savaitgaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius